• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

96 litrów - moje akwa

akwarium ładne tylko tych rybek jakoś za dużo, 15-18 neonów byłoby w sam raz chyba w takim litrażu... dokup same krewecie a barwniaki raczej sobie odpuść

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Jest coraz bardziej zielono. Widać że roślinki rosną.
Co do rozpoznania roślinek to nie pomogę bo się nie znam ale ta pierwsza to nie jest nurzaniec?

(17.02.2012, 10:19)Maverick0069 napisał(a):  W moim baniaku światło świeci się w nocy od 21 do 9 w ciągu dnia mają ciemno.... zauważyłem, że Limnofilia po nocy jest tak jakby złożona (jak zamknięty tulipan), natomiast wieczorem jak zapalam światełko jest pięknie rozłożona..... dziwne..... miał może ktoś taką sytuację??

W USA za takie traktowanie ludzi kilku żołnierzy trafiło do więzienia. Zakłócanie odwiecznego porządku dzień noc zawsze szkodzi. Chyba że w ciągu dnia jak piszesz masz absolutnie ciemno. Światło dzień, ciemno noc. Jeśli chcesz zeby wieczorem późnym było cokolwiek widać w akwarium to zrób sobie delikatne oświetlenie LED...

Proces naświetlania akwarium wrócił do trybu normalnego (świeciłem tak z racji taryfy nocnej),
Muszę powiedzieć że Twoje porównanie .... jest no głupieSmile
Może ktoś się orientuję czy coś złego dzieje się mojej Kryptokorynie, tak jakby płowieję od spodu, jeszcze wczoraj miała na dole małe zielone listki, dzisiaj tak jakby gniła.
Na górze jest ładna zdrowa.
Dodam jeszcze że kirys nie daje jej spokoju,(wygląda to jakby ją podjadał).

Załączone pliki Miniatury

(13.02.2012, 21:44)Maverick0069 napisał(a):  z tyłu z prawej strony, w samym rogu, liście ma czerwone i zielone.
To raczej nie jest Lotos
W sumie nie znam nazw roślin, nie zapamiętałem a chciałbym wiedzieć co mam.
Wiem tylko że z tyłu jest żabienica bo miała w koszyku karteczkę.
Tafla ma być włączona cały czas? , bez napowietrzania? ruch wody napowietrza?

To nie Lotos ani Ludwigia - ja mam czerwoną Ludwigię i wygląda zupełnie inaczej. Też jest czerwona ale liście przypominają bardziej łezki niż okręgi. Szukałam podobnych roślin ale nie jestem w stanie znależć nazwy do Twojej - chyba, że to też jest Ludwigia ale jakaś inna odmiana. Smile

Załączone pliki Miniatury

www.happybettas.com - moj blog (ang)
Galeria Bojków -> klik

może jest to alternantera reineckego

Niestety u mnie utrzymała się dwa tygodnie ....

Skocz do: