• 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[45] Baniaczek ZdonuSia :D

tak jak wczesniej wspominalem korzen nie zostal dobrze preparowany i gnije, wyciagnij go jak najszybciej

60l brzankarium KLIK
112l ogólne Klik Przeszłość.
www.akwarystyka-miedziowa.pl

Już go wyciągnęłem ; )

To co mam z nim zrobić ?
Wygotowałem go w solance .. W zwykłej H2O i wyoczyłem w H2O
Kore całą zdarłem ..
Co mam jeszcze zrobić ?

korę i łyko, aż dojdziesz do gołego twardego drewna, wtedy wygotuj w wodzie z solą, następnie w samej wodzie

60l brzankarium KLIK
112l ogólne Klik Przeszłość.
www.akwarystyka-miedziowa.pl

może spróbuj papierem ściernym ogarnąć a potem 1.)gotuj w słonej wodzie, 2.)gotuj w zwykłej wodzie, 3.)opłukaj w zwykłej wodzie i powtórz od punktu 1 do 3 jeszcze raz. Słyszałem też że najpierw powinno się moczyć korzeń kilka tygodni z częstymi wymianami wody.
A teraz tak baniak nie podoba mi się estetycznie, to co mogłeś ogarnąć na początku bez ryzyka dla rybek ty zostawiłeś na koniec, czyli światło i tło a szkoda bo może wtedy nawet pusty wyglądał by lepiej, piasek tak jak kolega wyżej mam takie same zdanie, wrzuć zwykły żwirek, albo ciemniejszy piasek, sam będę zmieniał na większe aQa i zamierzam taki piasek wrzucić. Jeśli twój tata hodował kiedyś rybki to niech ci pomoże, chociaż dobrą radą.
rośliny mogę tylko doradzić tak jak niedawno mnie radzono niech to będą szybko rosnące, moczarka, nurzaniec, żabienica, nie dość że nie ma z nimi zachodu to jeszcze ładnie porastają zbiornik. Na razie to tyle.

PS. trochę to nie logiczne doradzać komuś jeśli samemu nie wie się co się robi, nie uważasz...

JESTEM NOWICJUSZEM, WSPARCIE WIEDZĄ MILE WIDZIANE

(07.11.2011, 17:22)Maciej S. napisał(a):  A teraz tak baniak nie podoba mi się estetycznie, to co mogłeś ogarnąć na początku bez ryzyka dla rybek ty zostawiłeś na koniec, czyli światło i tło a szkoda bo może wtedy nawet pusty wyglądał by lepiej, piasek tak jak kolega wyżej mam takie same zdanie, wrzuć zwykły żwirek, albo ciemniejszy piasek,

PS. trochę to nie logiczne doradzać komuś jeśli samemu nie wie się co się robi, nie uważasz...

O co Ci chodziło z tym ryzykiem ?
I z tym PS.
(07.11.2011, 17:22)Maciej S. napisał(a):  trochę to nie logiczne doradzać komuś jeśli samemu nie wie się co się robi, nie uważasz...
??

I jak tam zbiornik?

Skocz do: