[split] Ryby przeniesione z pracy do lepszych warunków, jak jeszcze im pomóc ?

Zgadzam, się że mogło to być napisane w tym kontekście.
Zwykle jednak ludzie piszą niepotrzebny.
Koleżanka jest niewiarygodna niestety.
Wystarczy spojrzeć na stronę firmy.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Jesteście żałośni naprawdę. Szkoda mi takich ludzi jak wy. Sad

NIE UŻYWANY = sprzęt którego ktoś nie używa.
Strona jest moja. I co z tego że umiem robic strony jak nikt ich nie kupuje? Firma nie jest zarejstrowana a ja nie mam pieniędzy więc jeśli jest coś jeszcze co chcecie wiedziec to proszę niech pyta. I nie życzę sobie, żeby ktoś mnie nazywał naciągaczem. Co za beznadziejne forum trzeba było nic tu nie pisac. Zamiast pomocy tylko komentarze idiotów.

Koleżanko dostałaś pomoc od samego początku kolega Diabel zaproponował pomoc rzeczową ale wyszły dziwne fakty odnieś się do tego co napisali koledzy w postach jak to jest z tą firmą i może coś z tego wyjdzie.

Wiec odnoszę się. Nie ma żadnej firmy jest tylko moja strona internetowa. Viosenka to mój nick z IRCa. Viosenka Arts to mój projekt firmy (której nie ma więc z oczywistych przyczyn nie przynosi dochodów). Maila na gmailu założyłam wiele lat temu używając mojego nicka. Z niczym się nie kryje i konta wszędzie zakładam na SWOJEGO maila na gmailu LOL. Użytkownikowi Diabeł odpowiedziałam na privie. Podziękowałam za wskazówki które dostałam na początku. W ogóle ja nie widzę tu powodów dla których mam się tłumaczyc. Chodziło o pomoc w postaci sprzętów których ktoś nie potrzebuje, odszczepek roślin etc. i opisałam całą sytuację. Nie rozumiem tej paranoi która się tu wywiązała. Jest mi przykro, ponieważ myślałam, że znajdę tu zrozumienie a nie jakieś prześwietlanie mojego życiorysu. Widziałam wcześniejsze tematy jak zaszczuwa się nowych użytkowników chwytając ich za słówka Żal.pl Nie przypuszczałam, że mnie również to spotka, ponieważ mam prawdziwy problem i dziękuje wszystkim, którzy się odezwali do mnie i próbowali pomóc. Myślałam ze bazuje tu grono ludzi, którzy mają pojęcie o temacie i są autorytetami w dziedzinie akwarystyki. Czy się myliłam? Czy na tym forum wypowiadają się tylko osoby, które nie mają pojęcia o temacie, ale chcą wtrącic swoje 3 grosze?

Ja bym się na Twoim miejscu nie chwaliła tym, że firma jest niezarejestrowana.
Urząd Skarbowy nie śpi i nakłada duże kary. Ciężko będzie udowodnić, że działalność nie przynosi dochodów. Zwłaszcza, że chwalisz się tam logiem dla jakieś znanej firmy.
Wyzywanie nas od idiotów nie jest zbyt kulturalne i źle świadczy o Tobie.
To nie jest żadna paranoja tylko zwykła ostrożność.
Powinnaś zrozumieć nasz punkt widzenia.
Dla nas jesteś osobą obcą, która pisze posty o pomoc, ale posiada stronę na której reklamuje działalność usługową.
Co byś sobie pomyślała będąc na naszym miejscu ?

Piszesz, że nie masz pieniędzy. Skoro nie stać Cię na akwarium to dlaczego nie oddałaś komuś tych 5 ryb. Zamiast tego dokupujesz dwie kolejne.
W Krakowie nie brakłoby chętnych osób.
Akwarystyka to nie jest tanie hobby. Nie wystarczy włożyć, filtr, grzałkę, nalać wody i patrzeć jak ryby pływają.
Znajdą się osoby, które się z Tobą chętnie podzielą. Jednak zastanów się czy to ma sens, skoro nie będzie Cię stać, na testy, nawozy, leki, pokarmy (trzeba mieć kilka rodzajów) itp.
Wyzywając nas zachowujesz się jak dziecko z podstawówki, któremu ktoś zwrócił uwagę, a jesteś zdolną dorosłą kobietą.

Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Nie mam siły. Na prawdę. I pomocy już tu od nikogo nie chcę. Moje problemy z urzędem skarbowym zostaw mi z łaski swojej, ponieważ gdy nie ma firmy (firma nie istnieje - zrobiłam sobie stronę firmy którą chcę założyc, co widac zresztą w dziale kontakt Wink) , nie ma też problemów Ale przecież ty wszystko wiesz. Obca. Szkoda, że nie chciałaś się zapoznac najpierw tylko zaczęłaś o mnie wypisywac bzdury. Wyzywanie zaczęłaś ty pisząc, że jestem jedną z jakże dobrze znanego ci typu naciągaczek. W dalszym ciągu ta konwersacja nie ma na celu dobra ryb. I skoro jesteś taka butna to gratuluje. Buta to w życiu ważna cecha. Ja nie zaznałam od ciebie pomocy, a jedynie poniżającego traktowania. Jeśli masz ochotę to wróc do pierwszego posta, przeczytaj go jeszcze raz i zastanów się proszę czy faktycznie masz coś do powiedzenia. Jeśli nie to zamilknij i nie pisz już do mnie wiecej.

Jestem uczciwa. Potrzebowałam pomocy. Nie chciałam nic sprzedawac nikomu. Rybki zabrałam ponieważ miały złe warunki a ja długo się nimi opiekowałam. Nie oddam ich ponieważ się przywiązałam. Jeżeli tego nie rozumiesz to co tu w ogóle robisz. Osoby które nie mają zamiaru pomóc w żaden sposób, proszę o nie pisanie już nic w tym temacie. Wydaje mi się, że dokładnie opisałam całą sytuację, swoją osobę i o wiele już za dużo podałam detali w stosunku do prośby, którą złożyłam.

Tym razem nie trafiłaś na gimazjalne dziecię bez pojęcia, które nie potrafi się obronic. Wszelkie inne niejasności dotyczące mojej osoby chętnie wyjaśnię na priv wszystkim ciekawym szczegółów.

I nie założę już żadnego tematu na tym forum. Ponieważ nie ma tu po co pisac IMHO.

Droga Pani.

viosenka napisał(a):jakże
piszemy przez rz.

Jak już napisałam wcześniej to, że jesteś uczciwa wiesz to tylko Ty sama i Twoi znajomi.
My Cię nie znamy, więc mamy pełne prawo być podejrzliwi.
Nie jesteśmy głupi i myślimy logicznie. Masz stronę na której chwalisz się wykonanymi usługami.
Napisze jeszcze raz. Co Ty byś pomyślała o takiej osobie ?
Gdybyś przedstawiła swój punkt widzenia taktowniej, wyjaśniła sytuację, bez wyzwisk nie było by problemu.
Osoba odpowiedzialna dba o dobro zwierząt nie o swoje widzi mi się.
Bez obrazy ale Wioletta Villas też była do swoich psów przyzwyczajona.
Ona gromadziła psy, Ty zbierasz ryby, dokupujesz kolejne choć nie masz o tych zwierzętach pojęcia. Nawet nie poczytasz o ich wymaganiach.
Dla mnie ryba to takie samo zwierze jak pies czy kot.
Skoro nie stać cię na posiadanie zwierząt to lepiej je oddaj w dobre ręce.
Ludzie dadzą Ci, sprzęt i rośliny, pytanie tylko co będzie dalej.
Nagle będzie Cię stać, na nawozy, karmę, testy, utrzymanie akwarium.
Akwarystyka to nie jest tanie hobby.

Pisz poprawnie !

Tak jak wszystko co piszesz to wierutna bzdura tak i ortografii nie znasz najwyraźniej
http://www.sjp.pl/co/jak%BFe (dla przypomnienia jak się pisze jakże ;]). Chodziło mi o to, że dopiero co wzięłam to akwarium i nie mam nagle takiej sumy, żeby zakupic na raz filtr i grzałkę. Jesteś jakąś niepoważną osobą. Jak również napisane było w poście do którego cię odsyłałam na ile mam czasu i możliwości poszerzam moją wiedzę na temat ryb. Według twoich wyznaczników nikt oprócz ludzi z doktoratem z ichtiologii i lokatą na 100.000 nie powinien posiadac baniaka. Mam dośc tej głupiej wymiany zdań i powtarzam po raz kolejny jeżeli masz cos do dodania w TYM TEMACIE, który został poruszony w pierwszym poście - proszę bardzo.

Pisząc, że o mojej uczciwości mogę wiedziec tylko ja i moi znajomi, dajesz do zrozumienia, że miałaś podstawy wątpic w moją prawdomównośc. Nie miałaś żadnych podstaw, żeby mnie oskarżac o oszustwo. Nie widzę żadnego związku między posiadaniem strony oferującej usługi a byciem niewiarygodnym. Strony tej nie publikowałam. Ares mailowy tam jest mój. Telefon kontaktowy mój. Nic nie jest firmowe. Firmy nie ma. A ja bez względu na to jaka jestem "zdolna" chodzę do pracy na nocki i zarabiam tyle co pani u ciebie w sklepie na dole, przez co nie mam na filtr i grzałkę i inne rzeczy w jednym miesiącu na raz. Proste nieprawdaż?

I powtarzam używając medycznego terminu : to co to odstawiasz to kretyństwo, a porównywanie mnie do Violetty Villas.. wybacz nie bede się zniżac do tego poziomu już dłużej.

Skocz do: