• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Belka oswietleniowa

Witam, w wakacje mam zamiar postawić zbiornik 128 litrów i mam kilka pytań. Chcę kupić belkę oświetleniową Hagen Glo 2x39w 91cm czy tyle wystarczy na takie akwarium żeby rośliny ładnie rosły? I jaki jest pobór mocy(prądu) czy jak w tym przypadku te 72w będzie pobierane na godzinę ? i o ile może zmienić się rachunek za energie? (tak w przybliżeniu ) ? Czy jak ta belka ma regulowano długość będzie pasowała do akwarium o wymiarach 80x40x40.Wytłumaczy mi ktoś? A może jakaś inna belka oświetleniowa, może 4x24 w czy 2x 24 w wystarczy?

Mam taką belkę ale na 80cm chyba nie pasuje. Minimum 90 ale sprawdź na aukcjach dokładnie. Na pewno opisują. O ile zmieni się rachunek ale od jakiego? Smile Wiadomo proporcjonalnie do zwiększonego poboru.

Na razie mam mam mniejsze akwarium a tam 15 w i rachunek praktycznie się nie zmienia. Patrzyłem i niestety nie pasuje. Może polecicie jakoś belkę oświetleniową?

Dziwi mnie iż jak ktoś ma internet nie umie znaleźć belki pasującej do jego akwarium. Zamiast jednej mocniejszej można dać dwie słabsze. Ile chcesz mieć tego oświetlenia na L?

o,50 w a czy wtedy będę musiał już nawozić i co2? Umiem znaleźć tylko chce sprawdzone produkty przez użytkowników

W zależności czy Twoje rośliny preferują CO2 czy też dadzą sobie radę bez niego.

Skocz do: