• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

czy to zwinnik jarzeniec ?proszę o pomoc!

Witam
dostałam 2 rybki( od znajomej która miała bardzo krótką przygodę z akwarystyką), niestety nie znała nazwy ryb. Po przejrzeniu atlasu wstępnie zaliczyłam je do gatunki zwinnik jarzeniec ale nie jestem pewna. Moje rybki nie mają takiego błyszczącego paska wzdłuż ciała, są bardzo spokojne,płochliwe pływają raczej w środkowej części akwarium, wiem że powinno byc ich co najmniej 6, zastanawiam się czy je zostawić czy dokupić ich więcej. Mam 54 l akwarium w środku pływa 6 gupików , 4 kiryski pstre i te 2 zwinniki. Nie mam zbyt dużego doświadczenia ,mam akwarium 4 m-c i za sobą już sporo problemów np. z glonami. :(            

Jak dla mie to wygląda na wystraszone samice brzanki wysmukłej.

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

Nie udzielam porad na PW i GG

brzanki?
razem z tymi 2 szt dostałam 3 brzanki różowe odmiana weloniasta ale oddałam je znajomemu który ma już kilka i co najważniejsze większe akwa.
jeśli to brzanka wysmukła to proszę o podanie mi informacji ile ich powinno być, jakie warunki jej zapewnić no i najważniejsze czy może być z kiryskami, gupikami(, planuje krewetki red cherry), czy lepiej poszukać im nowe lokum. ( mam 54 l )

Nie powiem ci na na 100%, bo normalnie one są czerwone.

Zobacz u mnie http://www.akwaswiat.net/attachment.php?aid=17139

Może ktoś się inny jeszcze wypowie.

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

moje są takie szare, jakby wypłowiałe. Co prawda wybarwiły się troszkę od czasu jak je dostałam ale do twoich ryb to im daleko jeszcze ( fajne akwarium). Kurczę już się martwię że im szkodzę czymś.

(16.12.2011, 00:41)aleksx napisał(a):  moje są takie szare, jakby wypłowiałe. Co prawda wybarwiły się troszkę od czasu jak je dostałam ale do twoich ryb to im daleko jeszcze ( fajne akwarium). Kurczę już się martwię że im szkodzę czymś.

A kiedy je przywiozłaś? Może są jeszcze zestresowane. Samice nie są takie czerwone jak te na zdjęciu.

Zobacz drugie zdjęcie pod tym linkiem

http://www.superakwarium.pl/brzanka-wysmukla-id432.html

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

u mnie są już m-c , po obejrzeniu zdjęć z 2 linku jestem prawie na 100% pewna że to samiczki brzanki wysmukłej.
Mam jeszcze pytanie ile ich powinno być wyczytałam że nie jest to gatunek ławicowy,

dziękuję Ci za pomoc

Powinno się je trzymać w grupach. Minimum 6 osobników.

Bardzo fajne, ruchliwe rybki. Ja mam w sumie 10

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

For the person asking about modern kitchen door, 7 kitchen cabinet, pictures of wardrobe design, kitchen with furniture instead of cabinets, shaker cabinet kitchen ideas, ideas for top of kitchen cabinets, kitchen wood color, 10 kitchen cabinet, kitchen cupboards for sale near me, kitchen with wood, I highly recommend this she said for chinese cabinet manufacturer info or wide wardrobe closet, 10 kitchen cabinet, kitchen with wood, modern kitchen cupboards design pictures, custom armoire closet, ready made cabinet, 2 tone kitchen, kitchen cupboard interior, custom built kitchen cabinets near me, kitchen cabinet designs in nigeria, not to mention this my latest blog post for chinese closet manufacturer url not to mention modern design wardrobe, modern kitchen cupboards, double tone kitchen cabinets, cheap kitchen cabinets for sale near me, solid wood for kitchen cabinets, best kitchen cabinet doors, wardrobe supplier, solid wood kitchen cabinets near me, furniture in kitchen photos, rustic kitchen cabinets ideas, as well as this the advantage on chinese closet manufacturer link which is also great. Also, have a look at this read review about chinese bathroom vanity manufacturer site and don't forget new kitchen furniture design, affordable kitchen cabinets and countertops, cabinet design wood, for cabinets, 4 door built in wardrobe, best kitchen cupboards, simple kitchen cupboard, wood kitchen ideas modern, black wardrobe design, european modern kitchen cabinets, and don't forget this her comment is here for chinese bathroom vanity manufacturer url and don't forget kitchen cabinet manufacturers in dubai, house kitchen cabinets, cheap new kitchen cabinets, contemporary kitchen cabinet designs, beautiful kitchen cabinets, his response on bearing in mind new style cupboard, rustic looking kitchen cabinets, free kitchen cupboards, white kitchen cupboards, walk in wardrobe design ideas, for good measure. Check more @ Top Rated Korean Business Massage Tips 7445b64

why not just google it

Skocz do: