• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy poprawi sytuacje ?

Witam.

Nie będę opisywał całej sytuacji bo nie ma sensu.
A więc, w akwarium o poj. 112 litrów pracuje filtr FZN-2 który jest uszkodzony (tzn. głośno pracuje, bardzo osłabiony przepływ ). Muszę coś z tym zrobić bo po podmianie wody, wystarczy 3-4 dni i filtr już praktycznie przepływu nie ma.
Myślałem nad kupnem jakieś filtra wewnętrznego ( chinola ) np. filtr wew. HJ-611B by polepszyć filtrację. Na kupno filtra zewnętrznego aktualnie pozwolić sobie nie mogę.

Proszę mi nie wmawiać, że filtr FZN-2 w takim akwarium nie ma prawa bytu, przez 2,5 lata pracował w tym akwarium i nigdy problemu nie było.
Dobra, napiszę jak to było. A więc założyłem kolejne mniejsze akwarium, kupiłem nowy filtr FZN-2 lecz okazał się wadliwy, czyli głośno pracował i miał wtedy lekko osłabiony przepływ, wysyłałem dwa razy ! do serwisu na swój koszt ( dzwoniłem bezpośrednio do firmy Aquael i powiedziano mi, że filtr musze wysłać tam gdzie go kupiłem, a sklep gdzie go kupiłem nie opłaca przesyłek ) więc odpuściłem sobie bo straciłem kupe kasy, napisałem odpowiedni komentarz + zjechałem ludzi pracujących w firmie Aquael, bo oni wciąć mówili, że filtr jest sprawny.
Więc postanowiłem, że ten uszkodzony filtr przeniosę do akwarium 112l a ten sprawny do mniejszego dlatego, że ten co ma już 2,5 roku pracuje cicho, a mniejsze akwarium mam w pokoju.

Jak myślicie, dodanie takiego filtra wew. poprawi sytuacje ?

Co dwa filtry to nie jeden. Wewnętrzne filtry nie są takie drogie, więc dwa razy się zastanów nad kupnem jakiegoś niesprawdzonego modelu. Modeli polecanych jest bez liku więc pewnie znajdziesz coś dla siebie. Przepływ wody jest dość istotnym elementem ponieważ odpowiada za napowietrzanie zbiornika, także zakup drugiego, który będzie tworzył falkę powinno dać oczekiwane rezultaty.

Filtr wewnętrzny do 100 l markowej firmy to wydatek około 70 80 zł mówie tu o fan-ie aquaela więc ja w chinole tym bardziej zewnętrzne bym się nie bawił

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Skocz do: