• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 375l-450l malawi.Pomocy

Witam , posiadam akwarium 112l ... i jako iż ładnie mi wyszło itp , rodzina powiedziała ,że chce większe w innym pokoju ja zdecydowałem ,że raczej malawi.Akwarium będzie miało albo 375 l albo 450 l to już czas pokaże , oczywiście ja jestem za 450 l i raczej będę trzymał tą opcje .
Teraz pytanie do was , ja chce i cała rodzina chce żeby pływały tam duże ryby... i żeby było ich dużo . Nie chce przerybić albo coś dlatego pisze ... .Pomóżcie ... Smile ... .
Oczywiście filtracja zew + wew , napowietrzacz w pomocy i grzałka na pewno będzie .

Jak ci ładnie wyszło to nie zakładaj malawi. Tu są tylko Kamienie. Czy sie opłaca-nie. Lepiej zainwestuj w pielęgnice,mógłbyś tu mieć 4małe pary (do 15cm) , 3 średnie (do 20cm) lub 2 pary pielęgnic (do 40cm)
Pielęgnice zdecydowanie są ciekawsze od pyszczaków, niech cię nie zmyli kolor ryb w internecie, bo wszystko to jest w porze tarła więc na 3-4dni maja taki kolor Wink

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

(22.05.2012, 17:06)Saletra napisał(a):  Lepiej zainwestuj w pielęgnice,mógłbyś tu mieć 4małe pary (do 15cm) , 3 średnie (do 20cm) lub 2 pary pielęgnic (do 40cm) Pielęgnice zdecydowanie są ciekawsze od pyszczaków...

Przecież pyszczaki to pielęgnice ... już widzę dwie pary pielęgnic 40 centymetrowych w takiej małej misce o pojemności 450l. Szczególnie podczas tarła do którego miejmy nadzieję że w takich warunkach nie dojdzie.
Po pierwsze nie dobiera się pielęgnic do ilości wody tylko do powierzchni dna zbiornika.
Po drugie nie miałeś do czynienia z "większymi" rybami z tego co widzę.
Po trzecie przekazujesz tylko informacje książkowe, gdzie praktyka?

Halo panowie . nie chce tu kłótni , muszę się dowiedzieć co mógłbym trzymać , malawi jest na jakieś 80% bo rodzice nie chcą mieć roślin dużo ... chcą mieć przejrzystą wodę z najlepiej niebieską barwą . Po prostu chce się dowiedzieć jakie rybki mógłbym w nim trzymać chodzi mi głównie o wielkość i ilość Smile , oczywiście mogą być mniejsze ale więcej .Dokładnych wymiarów akwa wam nie podam bo to w każdej chwili może się zmienić i np nie bd 375 albo 450 a może być nwm 600l Tongue , to jest kwestia ile bd miał pieniędzy na to itp . Tongue Bo 150 x ... x ... może być nie wiem 150 x 60 x 70 np ;p .
Doradźcie mi o rybki bo ja zawału dostane , ciągle mi trują jakie ryby itp .

Malawi 450l. ok. 40 szt. po 2 samce i 6 samic z jednego gatunku

Ludzie, czytajcie daty postów !!! To akwarium dawno już jest, albo go nie ma.

why not just google it

Skocz do: