18.11.2010, 10:50
Ile jeszcze mogę dać neonków?
Akwarium 120l. Oświetlenie 2x20W z odblaskami własnej roboty + oświetlenie diodowe do podświtlania tła koloru zielonego. Filtr wewnętrzny turbinowy AQUAEL TYP FAT- 3 450 l/h. z wkładem gąbkowym bez obudowy. Grzałka 100W - AQUAEL - COMFORTZONE. Nawożenie AQUA ART GAINER CLASSIC przy podmianie wody (odstanej min. 5 dni) - około 15 l. na tydzień. Podłoże z ziemi ogrodowej z dodatkiem Filtus FLORAN 4l. i węglem aktywowanym 0,5 l. Żwir kwarcowy ciemny około 3. mm.średnicy, korzeń, orzech kokosowy.
Właściwości wody:
Pomiary robiłem pół roku temu, więc mogą być nieaktualne bo przed restartem testem paskowym.
Zwierzęta:
- parka gurami mozaikowych
- 4 kiryski pstre
- 5 bystrzyków kolumbijskich
- 8 neonków Innesa
- 1 kosiarka
Rośliny:
- Anubias Nana na korzeniu
- Różdżyca rutewkowa
- Moczarki argentyńskie
- Kryptoporyny wendtii green
- Kryptoporyna aponogetifolia
- Żabiennica
- Bacopa caroliniana
Chiałbym dodać jeszcze neonków - ile mogę???????
Akwarium 120l. Oświetlenie 2x20W z odblaskami własnej roboty + oświetlenie diodowe do podświtlania tła koloru zielonego. Filtr wewnętrzny turbinowy AQUAEL TYP FAT- 3 450 l/h. z wkładem gąbkowym bez obudowy. Grzałka 100W - AQUAEL - COMFORTZONE. Nawożenie AQUA ART GAINER CLASSIC przy podmianie wody (odstanej min. 5 dni) - około 15 l. na tydzień. Podłoże z ziemi ogrodowej z dodatkiem Filtus FLORAN 4l. i węglem aktywowanym 0,5 l. Żwir kwarcowy ciemny około 3. mm.średnicy, korzeń, orzech kokosowy.
Właściwości wody:
Pomiary robiłem pół roku temu, więc mogą być nieaktualne bo przed restartem testem paskowym.
Zwierzęta:
- parka gurami mozaikowych
- 4 kiryski pstre
- 5 bystrzyków kolumbijskich
- 8 neonków Innesa
- 1 kosiarka
Rośliny:
- Anubias Nana na korzeniu
- Różdżyca rutewkowa
- Moczarki argentyńskie
- Kryptoporyny wendtii green
- Kryptoporyna aponogetifolia
- Żabiennica
- Bacopa caroliniana
Chiałbym dodać jeszcze neonków - ile mogę???????

. Poza tyn gania mi neonki i potrafi je podskubać nawet, tak mi się wydaje. Może jej na dekiel wali bo jest sama. Miałem dwie ale jedna padła. Co do bystrzyków to na pewno ich nie oddam bo już 1,5 roku mają i za dużo ze mną przeszły
Kirysków planuje dodać jeszcze 2. Dziesięć neonków to chyba nie będzie przesada - prawda??