• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Program MECENAT

W sumie to nie dziwno mi że mało jest chętnych do tego pogotowia.
To jest bardzo niewdzięczne zajęcie, a poza tym tak jak już zareklamował kolega trochę wyżej wyjdą z tego niezłe ploteczki, a nie doraźna pomoc.
Na początek trzeba zebrać tą ekipę osób która zna się i ma warunki by pełnić wartę.
Gdy zbierze się co najmniej pięć poważnych kandydatów(chyba lepiej i poprawniej brzmi ochotników) trzeba zapytać admina o taką platformę online z nr gg gdzieś na głównej.
Będą to osoby zweryfikowane przez władze forum pod oczywistymi względami.

Tak czy inaczej życzę powodzenia w szukaniu chętnych.
Na razie niestety widzę zapał dzieciaków, a przydałyby się też poważniejsze osoby.

Uważam, że jak nie będziemy mieć tego co napisałem wyżej, to możemy sobie ćwierkać do woli i pełnić charytatywną funkcję wpisując gg do sygnatury. Tym samym pomagać we własnym zakresie.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

(18.10.2010, 20:47)Olek napisał(a):  Gdy zbierze się co najmniej pięć poważnych kandydatów(chyba lepiej i poprawniej brzmi ochotników)

Chyba jeszcze lepiej brzmi "kozłów ofiarnych" Big Grin

Prawda jest taka, że forum to forum- każdy ma do niego dostęp, więc co za tym idzie do tej listy GG, a niektórym (żeby nie rzec większości) z nowych użytkowników może wydać się łatwiejsze napisanie na GG niż post a forum.
Z tym że pewnie ponad 90% pytań byłoby w stylu "co jeszcze mogę dołożyć do skalarów i glonojada(sic!) w 25l. Nawet ktoś o wielkiej cierpliwości w końcu po dwudziestym takim samym pytaniu zacznie podawać linka na forum gdzie jest napisane co i jak albo zacznie odsyłać do google, bo ile razy można pisać to samo. Tak więc idąc dalej całe takie pogotowie straci sens.
Nie zrozumcie mnie źle, to dobry pomysł, tylko nie wiem czy przy aktualnym poziomie (nie obrażając nikogo) dużej ilości użytkowników internetu, znajdzie się jakiś kozioł ofiarny który wytrzyma w takim pogotowiu informacyjnym dłużej niż kilka dni Big Grin

Jeszcze lepiej by było napisać takiego akwarystycznego info-bota. Działał by tak, jak ten z gadu-gadu. Oczywiście właśnie na gadu-gadu Wink
Byłyby tam działy - np. obsady.
I litraże - powiedzmy, że wybierasz 60l. No i ten "infobot" wysyła Ci linka do naszego forum - proste, i banalne, prawda? Big Grin

Tylko trzeba znaleźć kozła ofiarnego...
...to znaczy chętnego! Kto by to napisał.. Rolleyes

Bo niektórzy "użytkownicy" nie potrafią korzystać z wyszukiwarki Big Grin
Ale pewnie nasze forum straciłoby na popularności, gdyby coś takiego wprowadzono.. hehehe
Większość postów i tematów dotyczy banalnych pytań.

72l - parę roślin, same glony, ślimaki. Reszty istot żywych nie odnotowano.

(19.10.2010, 18:55)ooze napisał(a):  Tylko trzeba znaleźć kozła ofiarnego...
...to znaczy chętnego! Kto by to napisał.. Rolleyes

Boty są głupie i jak się okazało nie przejmują się rybami Wink
Kod:
Human: hi
ALICE: Hello there.
Human: i'd like to know something about
ALICE: Interesting. What?
Human: about Aquarium
ALICE: Oh yeah, we were talking about Aquarium.
Human: yes, what can you tell me about it?
ALICE: I hear you. Ambiguous: "Tell me about it."
Human: do you like fishes?
ALICE: No, I don't care for it.

Bawiłem się kiedyś w takie boty na studiach w ramach przedmiotu sztuczna inteligencja, ale nie piszę się na kozła ofiarnego Tongue

Skocz do: