Wydłużyłem ten wąż co idzie od połączenia co2 do trójnika, i stwierdziłem ze jest gorzej i skróciłem go, stwierdzam że im krótszy tym lepszy, bo jak jest krótszy to wtedy lecą mikro bąbelki do aqa, a jak był długi to leciały tylko duże bąble
Zrobiłem podobny reaktor tylko do węża od dołu wcisnąłem strzykawkę z lipą a wszystko to dlatego bo byłem ciekawy czy rozpuści się w 100% tak jak to ktoś kto sprzedawał na allegro pisał. Koszt banalny poniżej 10 zł ale nie rozpuszcza w 100 % tylko bąbelki w niewielkiej ilości dostają się do akwa. Pomyślałem żeby wydłużyć drogę do deszczowni i zakupiłem w obi 4 metry węża 16/22mm i skręciłem go w szafce niczym sprężynę ale pomimo dłuższej drogi bąbelki co jakiś czas wylatują. Na pewno jest ich znacznie mniej w akwarium niż z umieszczonej lipy w środku zbiornika. Tanio i estetyczniej w akwarium.
(06.03.2011, 10:47)Bulkas napisał(a): Gdzie można kupić taki trójnik na wąż 12/16, bo szukałem i nigdzie nie mogę znaleźć
Na allegro w dziale filtry- części i wkłady coś powinno być, wczoraj widziałem 2,50 zł za sztukę plus 8,50 zł przesyłka. Dostępne są różne średnice i różne złączki i redukcje. Ja swój kupiłem w obi do instalacji grzewczej ale trochę ma za krótkie końce i trzeba dobrze go zamontować żeby nie zalać mieszkania. Są w dziale ogrodowym ale kosztują 19 zł i pakowane po dwie sztuki.
(06.03.2011, 10:47)Bulkas napisał(a): Gdzie można kupić taki trójnik na wąż 12/16, bo szukałem i nigdzie nie mogę znaleźć
Na allegro w dziale filtry- części i wkłady coś powinno być, wczoraj widziałem 2,50 zł za sztukę plus 8,50 zł przesyłka. Dostępne są różne średnice i różne złączki i redukcje. Ja swój kupiłem w obi do instalacji grzewczej ale trochę ma za krótkie końce i trzeba dobrze go zamontować żeby nie zalać mieszkania. Są w dziale ogrodowym ale kosztują 19 zł i pakowane po dwie sztuki.
Zrobiłem coś takiego. Testuję dzisiaj drugi dzień i wszystko jest szczelne. Również zastanawiam się nad wydłużeniem odstępu między kostką a trójnikiem...
Witam!!!
Ja również posiadam taki dyfuzor jak na razie to jestem z niego zadowolony.Fajnie ,że ktoś podoił ten temat , przynajmniej można się podzielić wrażeniami ja za swój zapłaciłem 4,20 zł trójnik i 2,20 zł końcówka.Pracuje na filtrze JBL e900 wylot w akwarium to deszczownia długość przewodu do akwa to około 120 cm i również wylatują mi bąbelki z deszczowni. Zastanawiam się nad skróceniem drogi bąbelek do trójnika,jak to u was wygląda?