Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

filtr wody

czesc niedawno zakupiłem akwarium w sklepie zaproponowano mi filtr wody aqua szut turbo 8wat
filtr działa tylko ze po jakims czasie zaczyna sie dlawic tak jakby nie mial sily przetaczac wody nie wspomne juz o napowietrzaniu(kilka godzin dobrze)
akwarium ma 72l brutto
dodam jeszcze ze po wyjeciu z pojemnika filtra włókniny filtrujacej dziala bez zarzutu włóknina jest czysta

Cytat:czesc niedawno zakupiłem akwarium w sklepie zaproponowano mi filtr powietrza aqua szut turbo 8wat
filtr działa tylko ze po jakims czasie zaczyna sie dlawic tak jakby nie mial sily przetaczac wody nie wspomne juz o napowietrzaniu(kilka godzin dobrze)
akwarium ma 72l brutto
dodam jeszcze ze po wyjeciu z pojemnika filtra włókniny filtrujacej dziala bez zarzutu włóknina jest czysta
Moja propozycja: wywal pojemni i wloknine a zaloz duza gabke.
Wiekszosc uzytkownikow tych filtrow tak robi
I to raczej nie jest filtr powietrza a filtr do filtrowania wody Big Grin

taka gabke to mozna kupic gotowa?

Cytat:taka gabke to mozna kupic gotowa?

tak
sa o przkroju okraglym lub kwadratowym z dziura w srodku zeby zalozyc na wylot glowicy. Noprmalna cena jest cena od 2-3 zl do 7-8 - zaleznie od wielkosci
Jesli jutro bede mial czas i bede pamietal to zrobie fotke i ci podesle

dziękuje Smile

prosilbym o adres sklepu internetowego w ktorym moglbym kupic taka gabke

Najlepiej wymień filtr chociaż na aquaela bo aquaszut są dziadoskie wiem bo miałem i mój znajomy ma

Cytat:Najlepiej wymień filtr chociaż na aquaela bo aquaszut są dziadoskie
moglbys rozwinac temata.
czemu dziadowskie?
i jaka jest roznica miedzy dziadowskim aquaelem a dziadowskim aquszutem?

Cytat:i jaka jest roznica miedzy dziadowskim aquaelem a dziadowskim aquszutem?
Praktycznie żadnej bo są to podobno filtry jednej firmy(podobno aqua-el przejął aquaszuta)
Cytat:prosilbym o adres sklepu internetowego w ktorym moglbym kupic taka gabke
Zajżyj do pobliskiego sklepu zoo

Cytat:podobno aqua-el przejął aquaszuta
nie przejol ale sie firmy polaczyly na papierze, niestetyty w naszym kraju wiele malych firm robi, by placic mniejsze podatki( ale to nie jest temat na to forum).
dalej nie rozumiem czemu dziadowskie :twisted:
Temat zamknięty

Skocz do: