• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy molinezja zje krewetkę?

Posiadam akwarium, w którym razem z neonami są krewetki RC. W drugim zbiorniku mam 1 molinezję z gupikami. Molinezji było więcej ale padły. Chcę zamknąć zbiornik. Na gupiki znalazłem już nabywcę, niestety molinezji nikt nie chce przyjąć. Mam pytanie czy molinezja zje mi krewetki czy mogę wrzucić jak do tego akwarium?

Molinezja zje bez problemu młode krewetki a i ze starszymi jak się postara też może sobie poradzić.

Ja się ocknęłam, że mam krewetki przy wymianie gąbek w filtrze. Otworzyłam filtr a tam biega mi takie małe czerwoneSmile Nie kupowałam ich więc przypuszczam, że mogły być na jakiejś roślince. Mam molinezje w akwarium i nic się nie dzieje.
Z tym, że mam dużo roślin i rozmaitych kryjówek...

200l -towarzyskie
54l- krewetkarium+ neony inessa
112l- gupiki+ platki + ?

Co wejdzie do pyska to zje reszta najwyżej będzie skubana.

Mam jedną molinezję żaglopłetwą i kilkadziesiąt RC i czasem jest nimi zainteresowana, ale przeważnie potrafi wpłynąć pomiędzy stado RC i dziobać tabletki ze spiruliną, kompletnie ignorując otoczenie.

(10.12.2012, 18:53)iwona21 napisał(a):  Ja się ocknęłam, że mam krewetki przy wymianie gąbek w filtrze. Otworzyłam filtr a tam biega mi takie małe czerwoneSmile Nie kupowałam ich więc przypuszczam, że mogły być na jakiejś roślince. Mam molinezje w akwarium i nic się nie dzieje.
Z tym, że mam dużo roślin i rozmaitych kryjówek...

Kiedyś otworzyłem Tetrę 1200, znaczy kubełek, a tam...

... chyba kolonia krewetek Big Grin

kubełek i krewetki = prefiltr gąbkowy

Skocz do: