• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

IAPLC 2012

szukając natchnienia do nowego zbiornika natknąłem się na http://en.iaplc.com/results12/popular_vote/ duża część pewnie to widziała nie raz, takie widoki sprawiają że cieszę się jak mały piesek pchełkami.... dużo AD(a)-owskiej aranżacji i sprzętu ( nie komentuje) ale są też rodzynki warte spojrzenia....

----------------------------------------------------------------------
250 l do uczesania-zalane dojrzewa

Tak, choć jak ktoś interesuje się tym konkursem od kilku lat, i ogląda prace tam wysyłane, to zauważy zapewne jak wiele z nich się powtarza. Przykładowo motyw krainy avatarów z "unoszącymi" się wyspami powtarza już w trzeciej z kolei edycji, i to po kilka razy (praca nr 98 czy 118). Wnieco podobnym klimacie jest praca 167 - a jednak oryginalna i przyciąga mój wzrok.
Ale oczywiście, pomimo ewidentnego wrażenia deja vu, ogromna większość to prawdziwe cudeńka.
Mam ogromną słabość do pracy nr 17. Przypomina mi ona dwa walczące smoki - nie wiem czy to autor miał na myśli, ale od razu wpadła mi w oko i wciąż najbardziej mi się podoba.
Nie przemawia do mnie wcale lider głosowania, praca nr 48.
Aranżacje do złudzenia starające się naśladować lądowe krajobrazy z drzewami, rzekami i jeziorami też już mi się trochę przejadły (94 ładna, 113 kiepska, 177 hehehe, 194) Za to bardzo podoba mi się dżungla z 159 numerem i surowy klimat pracy 156. Również podwodna jaskinia nr 61 i mroczny klimat ognistych krzewów z pracy nr 66 wg mnie są interesujące.
Tyle z tego co mnie się podoba i nie :-)
Zachęcam do obejrzenia galerii i wypowiedzenia się w sprawie prac. Może zrobimy własne wewnętrzne głosowanie Smile ?

Nie będę wybrzydzał że ładne kiepskie itd... całość prac w moich oczach jest na wysokim poziomie jednak najbardziej podobają mi się mocno zarośnięte zielskiem np. nr 63, kompozycje z korzeniami coś na wzór http://showcase.aquatic-gardeners.org/2011/show147.html to z zeszłęgo roku ale rok to mało żebym ochłonął po tej aranżacji. Głosowanie pewnie że można tylko i tak prawie wszyscy siedzą w w dziale moje akwaria, więc kto będzie głosował ?: ) tu zaglądają jak się scroll w myszce zatnie hehe

----------------------------------------------------------------------
250 l do uczesania-zalane dojrzewa

Skocz do: