• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[80l] Paludarium

Witam, znalazłem na strychu stare akwarium... Stworzyłem Paludarium (bagnarium). Stoi ono na razie na parapecie... ponieważ nie mam żadnego stolika ani szafki na której mógłbym to postawić. I teraz obejdzie się bez oświetlenie... myślę że będzie wystarczało światło słoneczne. Podłoże to troszeczke białego Grysu. I kilka kilo torfu ogrodniczego. Szyby są jeszcze brudne i nie ma tła i pokrywy... ale wszystko będzie z czasem. Paludarium zostało zrobione dzisiaj więc czego więcej wymagać Smile

Rośliny:

4 rodzaje mchów z lasu Wink

I kilka roślinek z ogrodu Big Grin

Jak na razie tyle wystarczy zobacze jak to będzie rosło i najwyżej dokupie coś więcej.

Czas na zdjęcia:

Na tym zdjęciu doskonale widać brudną szybę Big Grin :

Nie podba mi sie kompletnie.
Sterta kamieni.
Wyglada nie naturalnie i nie estetycznie.
Co bedzie tam zylo?

Na razie myślę nad drzewołazami... Ale najpierw zmienie podłoże i cały wygląd... Postawie gdzieś dalej od okna i skombinuje oświetlenie. Jako podłoże użyje włókna kokosowego (właśnie zmówiłem). Sporządziłem amatorski schemat w paincie :d

kliknij aby powiększyć

Z tego co pamiętam drzewołazy nie umieją pływać i jeśli woda będzie za głęboka to się utopią.

Rzeczywiście.... dużo o nich nie czytałem... a jeżeli miałbym kupować to na pewno nie w tym miesiącu. A jakie zwierzę polecacie do takiego Paludarium?
Tylko nie Kumaki Wink

pokrywa, albo szyba musi być obowiązkowo bo utrzymanie wysokiej wilgotności to w pala podstawa.

Skocz do: