• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[100l-saulosi]

Wymiary - 80x40x30
Oświetlenie - 18W
Filtracja - JBL Cristal Profil e700
Ogrzewanie - 20W

Fauna:
- 4x pyszczak saulosi
- 2x ampularia
- 3x cierniooczek

Temperatura - 25*C

Akwarium ma ok.9 miesięcy.

Pusto,bardzo pusto.Koniecznie dokup łupki.
cierniooczek to raczej nie ten biotop

-.-'

Seoo napisał(a):Pusto,bardzo pusto.Koniecznie dokup łupki.

- zupełnie nie zgodzę się, że jest tutaj pusto. Te biotopy tak poprostu wyglądają, a trudno jest zawalić 100l zbiornik łupkami
- akwarium wygląda fajnie.
- jaki jest układ płci? W zasadzie układ 1+2 lub 1+3 Pseudotropheus Saulosi można by na upartego trzymać w takim zbiorniku, jednak całą game swoich zachować pokazują dopiero w większym akwarium gdzie trzyma się 2-3 haremy (większą ilość samców)
- cierniooczki pasuja tutaj jak "świni siodło" pochodzą z zupełnie innego biotopu i maja inne wymagania - oddaj je
- ampularie też mi raczej nie pasują tutaj

Posiadam tam 1 samca + 3 samice, a te cierniooczki uchowały się z poprzedniego akwarium i trochę żal mi ich oddać Wink

swierszczu106 napisał(a):Posiadam tam 1 samca + 3 samice, a te cierniooczki uchowały się z poprzedniego akwarium i trochę żal mi ich oddać Wink

Dobrze, że jeden haremik Smile Ogólnie jak mówiłem, zbiornik podoba mi się, moje klimaty.

Nie przepadam za dużą ilością kamieni w malawi, dlatego tak urządziłem akwarium Wink Troche te kamienie mi zarosły glonem ale chyba w porządku to wygląda? a haremik jest w miarę zgodny chociaż mam taką jedną małą samiczkę to jest troche ganiana przez tego samca

Skocz do: