• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie kosiarki

@ciupak
A niby czemu nie?, nie zniechęcaj go,a po 2gie jak nie masz doświadczenia z tymi rybami (w co bardzo wierze ze nie masz,jak z innymi)to sie nie odzywaj.

Kosiarki rozmnażają sie parami,lub małym harem 2+1 itp. można je rozmnażać i w większej grupie np 4+2 6+3 itp itd. do tarła przystępują gdy w akwarium jest cicho,nie 'mebluje' sie w akwarium i o wiele szybciej przystępują w akwarium ogólnym Z BUJNĄ roślinnością,oczywiscię najlepszą metodą jest wymiana wody w akwarium co 2dni 40% i tak przez 12dni-wtedy masz pewność że harem który posiadasz na 90% ci sie rozmnoży-własne doświadczenia pana Wojtka ; )

Mam nadzieje ze pomogłem.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

(21.07.2011, 00:30)Saletra napisał(a):  @ciupak
A niby czemu nie?, nie zniechęcaj go,a po 2gie jak nie masz doświadczenia z tymi rybami (w co bardzo wierze ze nie masz,jak z innymi)to sie nie odzywaj.

Kosiarki rozmnażają sie parami,lub małym harem 2+1 itp. można je rozmnażać i w większej grupie np 4+2 6+3 itp itd. do tarła przystępują gdy w akwarium jest cicho,nie 'mebluje' sie w akwarium i o wiele szybciej przystępują w akwarium ogólnym Z BUJNĄ roślinnością,oczywiscię najlepszą metodą jest wymiana wody w akwarium co 2dni 40% i tak przez 12dni-wtedy masz pewność że harem który posiadasz na 90% ci sie rozmnoży-własne doświadczenia pana Wojtka ; )

Mam nadzieje ze pomogłem.

Nie do końca tak jest, ale nie mam weny, żeby się teraz rozpisywać Tongue Oczywiście tego co zacytowałeś Saletra, nie zaprzeczam, ani nie potwierdzam, także spoko Smile
W każdym razie amatorzy i ludzie początkujący, odpuśćcie sobie od razu rozmnażanie tej ryby, bo się do akwarystyki zniechęcicie tylko Smile

Drogi Kaefie ja nic nie cytowałem,pisałem własne informacje a nie z książek.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Tylko napisałem, że nie zaprzeczam, anie nie potwierdzam, także spokojnie Smile

Skocz do: