• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nieudany restart czy jakos tak
Wink 

Witam!!!!
Jeśli żle zamiesciłem temat z mojej strony przepraszam i proszę o przeniesienie Big Grin
Posiadam akwarium 75 l typu "Horyzont" dodaję zdjęcia w załączniku Big Grin
I mam problem bo rośliny są całe z glonów i gniją nie rosną. W obrazku w którym dodałem jest pokazane jak mam rozmieszczone gniazdka na żarówki typu e14 czyli tak mam jedną żarówkę energooszczędną 8 wat czyli 40 wat czyli w przeliczeniu na zwykłą żarówkę i jest ona na środku czyli przedniej szyby i 2 żarówki 15 wat w tyle czy takie oświetlenie jest dobre? Czy są żarówki typu e14 żeby były one na wzrost roślin? Jeśli jest złe to jakie oświetlenie do tej obudowy?
Moja obsada w akwarium to
rośliny:
2 amazonki
10 moczarek
1 roślina nieznana
ryby :
7 neonek innesa
chyba z 30-40 gupików z którymi muszę coś zrobić aby ich było mniej
3 danio czerwone
oświetlenie pisałem świeci się 11 godz
filter zewnetrzny aquael 100 stary podobny do aquael 200 tylko troszkę mniejszy a i przydałby się nowszy filter jaki polecacie nie chcę wewnetrznych tylko z zewnętrznych bo są lepsze a i jeszcze jedno czy nawozic rosliny żeby byly piekne i nie mialy glonów i żeby ten preparat nie zaszkodził rybą? żebym mogl stosowac ten preparat razem z rybami Big Grin
Prosze o najszybsze odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam jak i Życzę wesołych świąt Smile    

Podaj zdjęcia jak wygląda to akwarium i jaki masz podkład bo najprawdopodobniej z nim jest coś nie tak i albo brakuje rośliną substancji odżywczych albo jest ich za dużo

ok wrzucam zdjecia z mojego smartfona zaraz podam moj link do zdjec bo tu ich nie moge wrzucic
zdjecia do akwa
moczarke wczoraj kupilem a ta reszta gnije i co 1 miesiac musze obcicnac liscie i do dużo Sad

Na glony to polecam krewetki red cherry kup z 10-15 i wzrost glonów będzi ograniczony

(24.12.2013, 22:19)mateusz481 napisał(a):  Na glony to polecam krewetki red cherry kup z 10-15 i wzrost glonów będzi ograniczony
a cos z preparatow na szybki wzrost roslin i szybki zanik glonow?

Ja polecam wegiel w płynie

(25.12.2013, 16:11)ccineks napisał(a):  Ja polecam wegiel w płynie
ok a co z oświetleniem zmienic czy zostawic?

Skocz do: