• 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

112l Artura0

Litraż : 112l

Fauna: 5x kirys lamparci. 2x Ramirez. Narybek Gupika.

Filtracja: Tetra In 600 Plus ( do wymiany)

Ogrzewanie: Brak (wystarczająca temperatura 26-28 stopni)

Flora: Korzeń a na nim anubias, Hygrophila siamensis, hygrophila species , cryptocoryna lutea, cryptocoryna nana. jest jeszcze jadwiga i sporo nurzanca 2 gałęzatki i jedna roślina której nazwy nie pamiętam.

Nawóz : brak

Pokarm: Tetra PRO Crisps, Hikari Sinking wafers , Tetra Delica

Od siebie : hmm akwarium zaniedbane teraz po większej przycince roślin i po wyrzuceniu około 150 gupików. Nie miałem dostępu do akwa od 2 mies więc troche zarosło i przybłąkało sie glonów. Przedtem obsada była następująca:
10 neon inesa
5 neon czerwony
5 kirys lamparci
około 100 gupików endlera.
To w zasadzie tyle czekam na rozmnożenie się ramirezów i stopniowo będe próbował z nowymi gatunkami . wrzucam pare zdjęc akwa i dorzucam link do filmu na youtube. Enjoy Smile.
http://www.youtube.com/watch?v=3KbCBQW-4...e=youtu.be
na moim kanale jest jeszcze filmik z kiryskami i Ramirezami dla zainteresowanychTongue. Pozdrawiam Artur.

Załączone pliki Miniatury

Chyba błędem było zamieszczanie tych zdjęć. Z tego co widzę, akwarium ma potencjał.
Nie podoba mi się jakaś ceramiczna "ozdoba" po lewej,
Tło strukturalne które przytłacza.

Podoba mi się delikatny korzeń, oraz duża ilość roślin.

Czekam na fotkę z wyklarowaną wodą.

pozdrawiam.

Hmm muszę pożyczyć aparat od kolegi zdjęcia były robione telefonem 3 mega pixele więc trudno o dobrą jakość woda jest klarowna myśle ze to przez jakość telefonu. Roślin rzeczywiście mam sporo ale nie stosuje żadnych nawozów poprostu sie na tym nie znam i boje sie glonów.Poczekam żeby troche zarosło Więc następne fotki zrobie już lepszym sprzętem może za jakiś tydzień czy 2. A co do ceramicznej ozdoby to w zasadzie mi sie podoba i jest prezentem ale na dłuższą metę będę musiał ją wyrzucić.

Ładny korzeń i roślinki .Ładnie się zapowiada wstaw nowe zdjęcia Smile

Mnie drażni podłoże i tło. Z roślinnością nie jest źle, poczekamy zobaczymy jak się to rozwinie. To jaka jest aktualna obsada?

Na podłoże mam ograniczone fundusze. W ogóle na akwarium brak mi kasy. Sam niewiem co będzie docelowo narazie chcę tam wpuścić jeszcze 2 ramirezy żeby były 2 parki ramireza 5 kirysków i sam niewiem napisze w temacie obsady jak będe chiał coś zmieniać narazie chcę utrzymać przyzwoite warunki w akwa potem dopiero będe coś myślał. Hmm a co do tła lepszy byłby zwykły czarny karton?? Jeżeli macie jakies propozycje to prosze Tongue.

Worek na śmieci, karton, folie nada się wszystko Big Grin
Ja zmieniłem tło wczoraj z czarnej folii, na niebieski worek na śmieci, i powiem, że w akwarium jest dużo jaśniej Big Grin

Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)

http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554

Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462

No to może ten karton spróbuje i wrzucę jakieś foto jutro albo za 2 dni.

Skocz do: