A co sądzicie o tym gupiku?? Jest chory, kotny czy po prostu dobrze najedzony?? zauważyłem ze jest grubszy jakieś 6 do 7 tygodni temu, sądzę że jest kotny ale to chyba już trwa za długo może coś mu nie pasuje i nie może się okocić?? (Sorki za jakość ale nie chce zbytnio pozować do zdjęć)
Jest w nim wkład gąbkowy, sądzę że nie powinien wciągać.. A czy przy takich warunkach pogodowych nie ma problemu z przesyłką roślin i krewetek?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.02.2012, 14:19 {2} przez rafalwww86.)
na zdjęciu nr. 3 nie wygląda dobrze... może to być nagromadzenie gazów lub zbyt powolny przebieg trawienia, jakieś problemy z narządami wewnętrznymi a możliwe, że to otyłość- rybka była przekarmiana, proponuje 2-3 dni głodówki a później karmienie 2 razy dziennie, ale małymi porcjami. Co do "kotności" to ciąża trwa około 22-26 dni.
Zlikwidowałem tło z mchem w dużym zbiorniku, bo mnie nie satysfakcjonowało, zrobiłem coś takiego, co sądzicie?? I moje kolejne pytania..
Co mogę zrobić z tym mchem? Jaka to wg odmiana? nadaje się na trawnik? Jeśli tak to jak go zrobić? a jeśli nie to z nim w ogóle uczynić, szkoda mi go wyrzucić.
(03.01.2012, 23:47)rafalwww86 napisał(a): Zamontowałem dwie 15W świetlówki, dopóki nie będę miał pokrywy.. Czy mogę obciąć tą trawę żeby nie wystawała?? Jakie rybki obsadzić w tym akwarium? Jak zrobić tło z mchu??
O widzę, że szybko modernizujesz zbiornik, bardzo mnie to cieszy
Jak już pisałam, ta trawa raczej nie jest rośliną wodną, co znaczy że z natury wystaje ponad lustro wody, dopóki nie ma pokrywy, zostaw ją tak jak jest.
Tło z mchu -akurat przerabiam ten temat, zdecydowanie lepiej zrobić je z pelii, bo mech nie zawsze rośnie tak jakbyśmy tego chcieli. Siatka do tynku lub tym podobne ustrojstwo przyda się na szkielet. Z obsady proponuję ci w przyszłości dążyć do czegoś w tym stylu:
1+2x gupik
10-12x neon
6x otosek
5x kirysek pigmej/panda
2+4x platka
5x kirysek pigmej/panda
aja ci polecam wziac cierniooczki kuhla piskorki myersa
pielegnice kakadu,ramireza
otoski
neonki innesa,czerwone,zielone
(04.01.2012, 00:17)mcda-p napisał(a):
(03.01.2012, 23:47)rafalwww86 napisał(a): Zamontowałem dwie 15W świetlówki, dopóki nie będę miał pokrywy.. Czy mogę obciąć tą trawę żeby nie wystawała?? Jakie rybki obsadzić w tym akwarium? Jak zrobić tło z mchu??
O widzę, że szybko modernizujesz zbiornik, bardzo mnie to cieszy
Jak już pisałam, ta trawa raczej nie jest rośliną wodną, co znaczy że z natury wystaje ponad lustro wody, dopóki nie ma pokrywy, zostaw ją tak jak jest.
Tło z mchu -akurat przerabiam ten temat, zdecydowanie lepiej zrobić je z pelii, bo mech nie zawsze rośnie tak jakbyśmy tego chcieli. Siatka do tynku lub tym podobne ustrojstwo przyda się na szkielet. Z obsady proponuję ci w przyszłości dążyć do czegoś w tym stylu:
1+2x gupik
10-12x neon
6x otosek
5x kirysek pigmej/panda
2+4x platka
5x kirysek pigmej/panda
aja ci polecam wziac cierniooczki kuhla,piskorki myersa
pielegnice kakadu,ramireza
otoski
neonki innesa,czerwone,zielone