131
Trafiło mi się kilka dość dziwnych osobników Crystal Red, niby wyglądają jak S tigertooth, ale nie mają tak wyraźnego koloru białego. Są to w takim razie grad S czy grad C/B ?
Załączam zdjęcie
Ktoś tu miał podobny problem
http://www.krewetkomaniacy.pl/topics58/4543.htm
Pytam bo nie wiem czy ma być w zbiorniku z CR wyższych gradacji czy odłowić ją do tych gorszych. Mam na CR 2 zbiorniki i staram się w miarę selekcjonować.
Jeżeli to istotne, rodzice byli gradacji samiec C a samica B i był ich to 2 albo 3 miot. Głównie wychodziły krewetki grad B.
Inne krewetki nie mają problemów z bielą, czy mimo to powinienem stosować minerały? Może nie od razu skałki ADA "Mineral Stone" ale jakiś montmorillonit mógłbym im kupić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.12.2011, 18:40 {2} przez
kacperkrzyz.)
23
Myślę że z tego forum tylko Bamboszek potrafił by ci odpowiedzieć na to pytanie. No ale go już dość dawno na forum nie było.
[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]
6
(12.12.2011, 16:25)kacperkrzyz napisał(a): Trafiło mi się kilka dość dziwnych osobników Crystal Red, niby wyglądają jak S tigertooth, ale nie mają tak wyraźnego koloru białego. Są to w takim razie grad S czy grad C/B ?
Załączam zdjęcie
Ktoś tu miał podobny problem http://www.krewetkomaniacy.pl/topics58/4543.htm
Pytam bo nie wiem czy ma być w zbiorniku z CR wyższych gradacji czy odłowić ją do tych gorszych. Mam na CR 2 zbiorniki i staram się w miarę selekcjonować.
Jeżeli to istotne, rodzice byli gradacji samiec C a samica B i był ich to 2 albo 3 miot. Głównie wychodziły krewetki grad B.
Inne krewetki nie mają problemów z bielą, czy mimo to powinienem stosować minerały? Może nie od razu skałki ADA "Mineral Stone" ale jakiś montmorillonit mógłbym im kupić.
Kolego masz krewetkę CR z wzorem tigertooth. Jest to klasa S ale ze względu na kiepską biel ta krewetka jest warta tyle co klasa B/C.
Dodawanie minerałów nie pomoże tej krewetce.
Poczytaj trochę fora krewetkowe o hodowli Crystali jest morze informacji.
20
To trochę wygląda jak biało czerwona krewetka hummel.
23
Z tego co wiem, te krewetki tracą biel kiedy są starsze lub po dużym stresie - niestety zmiany są nieodwracalne - więc pytanie tutaj, skąd ją masz? Mozliwe, że ma dobre geny a powyższe powody sprawyły, że straciła na barwie.
Jesli nie jesteś pewnien, trzymaj ją z "Gorszymi".
www.happybettas.com - moj blog (ang)
Galeria Bojków ->
klik
40
(26.02.2012, 23:52)Sol napisał(a): Z tego co wiem, te krewetki tracą biel kiedy są starsze lub po dużym stresie - niestety zmiany są nieodwracalne - więc pytanie tutaj, skąd ją masz? Mozliwe, że ma dobre geny a powyższe powody sprawyły, że straciła na barwie.
Pierwsze słysze że jak krewetka jest starsza to traci biel
20
(27.02.2012, 21:05)KrzysztofOt napisał(a): (26.02.2012, 23:52)Sol napisał(a): Z tego co wiem, te krewetki tracą biel kiedy są starsze lub po dużym stresie - niestety zmiany są nieodwracalne - więc pytanie tutaj, skąd ją masz? Mozliwe, że ma dobre geny a powyższe powody sprawyły, że straciła na barwie.
Pierwsze słysze że jak krewetka jest starsza to traci biel
No ja też.