• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nauczcie się szukać
Rolleyes 

Podobno nieumiejętność szukania jest uznawana już za upośledzenie umysłowe i jest ona coraz częstsza w wśród dzieci i młodzieży.
Jak tak patrzę na nowych forumowiczów i nie tylko bo tym starym też się zdarzy to trudno się nie oprzeć wrażeniu, że faktycznie społeczeństwo uwstecznia się w rozwoju. Wzorem Amerykanów głupiejemy totalnie.
Normalnie żal dupę ściska jak się czyta po raz 50 jakie rybki do takiego a takiego akwarium, czy jaki filtr, czy mam kupić natleniacz.
Tu nie tylko o akwarystykę chodzi, ludzie tacy często nie potrafią korzystać już nawet z wyszukiwarki bo pomyśleć ciężko nad tym jakie hasło się ma wpisać.
Za dużo chemii w jedzeniu rzuca się na mózg czy jak Rolleyes

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Niestety muszę się zgodzić Smile
Śmietnik śmietnikiem, ale do ludzi nie dociera po prostu, że przeczytanie kilku wątków na dany temat i zapoznanie się z opiniami wielu użytkowników, przyniesie im więcej korzyści niż założenie nowego tematu i czekanie aż zlituje się nad nimi dwóch czy trzech nowych. Nowych którzy często są po prostu niewiele mniej początkujący niż założyciel tematu i którzy udzielają odpowiedzi nie na bazie własnych doświadczeń a tego co gdzieś tam sobie wyczytali.
Czytanie starych wątków ma jeszcze ten zasadniczy plus, że można trafić na cenne informacje dodatkowe i zyskać jako takie pojęcie o stanie wiedzy poszczególnych użytkowników (tym samym wiedzieć czyje rady należy traktować poważniej)

Korzystajcie z opcji SZUKAJ i przeglądajcie tematy podwieszone w poszczególnych działach.

Napiszę może tak.
Też niekiedy zdarza mi się założyć nowy temat o czymś co było ze względu raczej nie tego, że nie szukałem lecz z tego iż nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
Pomijając to niekiedy piszę, że temat zlikwiduję za liczmy tydzień(taki czas raczej wystarcza na wypowiedzenie się Tych co mają pojęcie)
Nie chodzi mi o odpowiedź pod moje rozumowanie lecz np. niewystarczająca informacja była w poprzednich.
Więc takich też powinnyście traktować trochę lżej chyba, że wszystkie informacje z tego forum macie w jednym palcu.
Pozdrawiam.

Trudno jest się nie zgodzić z tym faktem.
Niektórzy nie potrafią nawet znaleźć właściwego działu do zapytania.
Wszelkie objawy tych nieumiejętności muszą być i są nagminnie wypominane i tępione.
Uważam też, że jest banalny sposób, by nie zaganiać wszystkich do tego słynnego już szukania.
Jeśli nie chcecie korzystać z opcji "SZUKAJ" piszcie o swoich problemach w jak najlepszym wydaniu.
Mówię oczywiście o prawidłowym przedstawieniu sytuacji, począwszy od przedstawienia się i podania szczegółowych informacji o posiadanym sprzęcie, zwierzętach, pomyśle i planach na dalszy rozwój.
Zadając sobie ten trud pomagasz przede wszystkim sobie.
Każdy zbiornik jest inny, więc nawet najmniejsze dobrze opisane szczegóły mogą być istotne.
Nie chcę, aby z tego tematu wyrósł manifest przeciwko zakładaniu nowych tematów, dlatego zachęcam: twórzcie nowe tematy - forum jest przecież dla Nas - jednak korzystajmy z niego z głową.

Pytając bez podania informacji zostaniesz przekierowany do tej nieszczęsnej opcji "SZUKAJ", a także znalezionej w niej często oklepanych tematów.
Pomyśl, czy przyszedłeś tworzyć forum, czy zaśmiecać tematem-pytaniem, które i tak zostanie zamknięte i usunięte do kosza. Zastanów się czego chcesz, bo jakie pytanie taka odpowiedź: http://www.akwaswiat.net/ikra-t-28390.html Smile

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Skocz do: