08.03.2011, 16:49
witam w niedługim czasie będę robił restart swojego akwa w którym miałem za podłoże zwykły żwir granulacji 1/3mm praktycznie nie nawoziłem niczym ze strachu przed glonami czasami przy podmianie wlałem PGC nie dawałem CO2 rośliny rosły tak sobie ale pewnie dlatego że nie były wymagające.Teraz chce zrobić restart swojego baniaczka chcąc chodować ciekawsze rośliny i bardziej wymagające więc kupiłem już zestaw do CO2 butla 1,5kg w zestawie nie ma elektrozaworu kupiłem też podłoże Pro-Soil 16kg
112L
oś 3x18w
i teraz proszę o wasze rady i waszą pomoc od kiedy przy takim podłożu podmienia się wodę? od kiedy zacząć nawozić? i czym? czy takie oświetlenie wystarczy dla roślin bardzo wymagających? czy raczej takich średniowymagających? ile czasu świecić na początku? dziękuje wszystkim za pomoc
Jeśli nie potrafiłeś sobie poradzić z roślinami mało wymagającymi (jakiekolwiek miałeś) to radzę nie nastawiać się na dobre efekty z roślinami wymagającymi.
Rośliny mało wymagające powinny w przeciętnych warunkach rosnąć i szybko zwiększać swoją biomasę. Na start w nowych warunkach wybierz mało wymagające i stopniowo uzupełniaj skład.
Podmiana max po tygodniu, 6h, możesz dalej PGC
Prześledź odpowiedzi w swoich poprzednich wątkach i zacznij wyciągać wnioski zamiast dublować tematy...
Ostrzeżenie:
dublowanie pytań - 20%
nazwa tematu nie opisująca problemu - 10%
100% = ban
Zamykam - Kejdi
112L
oś 3x18w
i teraz proszę o wasze rady i waszą pomoc od kiedy przy takim podłożu podmienia się wodę? od kiedy zacząć nawozić? i czym? czy takie oświetlenie wystarczy dla roślin bardzo wymagających? czy raczej takich średniowymagających? ile czasu świecić na początku? dziękuje wszystkim za pomoc
Jeśli nie potrafiłeś sobie poradzić z roślinami mało wymagającymi (jakiekolwiek miałeś) to radzę nie nastawiać się na dobre efekty z roślinami wymagającymi.
Rośliny mało wymagające powinny w przeciętnych warunkach rosnąć i szybko zwiększać swoją biomasę. Na start w nowych warunkach wybierz mało wymagające i stopniowo uzupełniaj skład.
Podmiana max po tygodniu, 6h, możesz dalej PGC
Prześledź odpowiedzi w swoich poprzednich wątkach i zacznij wyciągać wnioski zamiast dublować tematy...
Ostrzeżenie:
dublowanie pytań - 20%
nazwa tematu nie opisująca problemu - 10%
100% = ban
Zamykam - Kejdi