• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kabomba i jej ukorzenienie

Cześć!!

Dzisiaj zrobiłem szczepionki Kabomby Kalifornijskiej i chciałbym się dowiedzieć w jakim czasie zapuści korzonki ;P
Parametrów nie znam jest w osobnym akwarium bez rybek tylko ślimaki temp. pokojowa 22 stopnie i podłoże to piasek świece prawie cały dzień ;P
Z góry dzięki!! Wink

25l Bojownik
7l Rośliniak z Ślimaczkami
80l pustka nie mam narazie pieniążków ;P

Szczepionki?

Jak byś nie wiedział to trzeba poczytać i wychodzi na to że można odrywać końcówki i one zapuszczają korzonki ;P

25l Bojownik
7l Rośliniak z Ślimaczkami
80l pustka nie mam narazie pieniążków ;P

Wiesz nie ma czegoś takiego jak szczepionka roślin;/

Są szczepki.

Hmm to zależy od ilości składników odżywczych, i światła. Każda roślina inaczej się ukorzenia(każda sadzonka kabomby inaczej się ukorzeni)

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Ale napewno kokomba szybko się nie ukorzenia Big Grin Miałem ją i dłuuuugo czekałem az się ukorzeni Smile

Witam kupiłem sobie dzisiaj 3 roślinki kabomby, ale one są bez korzeni. Czy są jakieś sposoby, żeby ją ukorzenić? Czy zostawić i czekać. Z góry dzięki....

Ostrzeżenie(FORUM WARNING SYSTEM):
20% = Temat został dołączony we właściwe miejsce. Proszę czytać poprzednie uwagi. Kolejne niechlujnie napisane posty będą kasowane!
100%=ban

(21.01.2012, 19:37)Krzysiek-- napisał(a):  witam kupiłem sobie dzisiaj 3 roślinki kabomby ale one są bez kożeni czy są jakieś sposoby żeby ją ukorzenić czy zostawić i czekać z góry dzięki....
O korzonki martwić się nie musisz. Jak nie lejesz pół wiadra nawozów i nie masz 1W/L. to za 3 tygodnie cała kabomba będzie korzeniach Wink

(21.01.2012, 19:39)wisnia0384 napisał(a):  
(21.01.2012, 19:37)Krzysiek-- napisał(a):  witam kupiłem sobie dzisiaj 3 roślinki kabomby ale one są bez kożeni czy są jakieś sposoby żeby ją ukorzenić czy zostawić i czekać z góry dzięki....
O korzonki martwić się nie musisz. Jak nie lejesz pół wiadra nawozów i nie masz 1W/L. to za 3 tygodnie cała kabomba będzie korzeniach Wink

Dzięki za odpowiedź, ale ja dopiero jestem początkującym akwarystą i nie wiem co to znaczy ((1w/l))
Ostrzeżenie(FORUM WARNING SYSTEM):
10% = Kolejne niechlujnie napisane posty będą kasowane! Proszę korzystać z przeglądarki, która podkreśla błędy, bądź pisać w notatniku na komputerze.
100%=ban

To znaczy bardzo duże oświetlenie.

Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)

http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554

Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462

Skocz do: