2
Szkielo6 napisał(a):agness masz jak dla mnie dużo racji . Ja byłem na aquaforum, ale za swoje zdanie byłem wywalony.
Mówili, że muszę poczekać 2 tygodnie i nie dodawać uzdatniacza, bo rybki zatruje. Ja dodałem, wpuściłem po 2 dniach i żyją wszystkie do dziś. Mówili, że w litrażu 25l moge trzymać max. 2 gupiki.
fajnie że mamy podobne zdanie

bo do mnie jak do tej pory wszyscy mają pretensje że źle robię a zrobiłam inaczej (trochę podobnie do ciebie) i jest wszystko oki
2
Lipa96 napisał(a):Z jednej strony się z tobą zgodzę a z drugiej nie. Akwarium musi dojrzewać co najmniej 1 tydzień choć to i tak mało...A co do tego to go drugiego to często jest tak że nie można mieć własnego zdania...
według jakiś tam określonych reguł trzeba czekać 2 tygodnie ale to według mnie nie do końca prawda bo np chlor wyparuje po 24h a nawet jeśli postoi dłużej to wątpię czy się jeszcze z czegokolwiek oczyści (jakaś substancja wyparuje)
a jeśli nie z karnówki to można wziąć wodę ze studni albo przefiltrowaną
"A własne zdanie można mieć zawsze i wszędzie" i nie należy się bać mówić nawet jeśli innym się to nie podoba to nie należy się zrażać !!
Mam poza tym takie pytanie ile według was musi odstać woda którą chcemy wymienić skoro jest taka zanieczyszczona ??
9
Z dojrzewaniem akwarium chodzi o to żeby powstał cykl azotowy, dlatego trzeba tyle czekać.
Co do odstanej wody to u mnie stoi jeden dzień
44
Właśnie, po to żeby chlor odparował to się odstawia wodę do podmiany. Przy dojrzewaniu akwarium muszą się tam rozwinąć bakterie, żeby parametry wody nie zaczęły szaleć.
23
Czy mogę do mojego akwarium dać jakąś ekipę sprzątającą ? Ponieważ obawiam się że niedługo będę mieć inwazje glonów. Aha i już niedługo Aktualizacja bo trochę się pozmieniało w baniaczku .
[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.12.2009, 21:05 {2} przez
Lipa96.)
7
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.01.2011, 18:50 {2} przez
klaudia05.)
23
Te akwarium już dawno nie istnieje. Prosił bym Adminów o przeniesienie do archiwum.
[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]