• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[216 l. Tanganika] Poczatek przygody ;)

No już prawie dwa tygodnie minęły kolego. Jestem ciekaw co się dzieje w twoim zbiorniku. Obsada już upatrzona? Dodatkowe wapienie dojechały?

Witam, sorry ze dopiero odp[isuje ale wczesniej mialem bardzo malo czasu na neta i ne bylo kiedy cos naskrobac.
Akwarium calutki czas dojrzewa, (regularnie dwa razy w tygodniu robie 10% podmiany wody ), moja wiedza razem z nim a razem z ta wiedza coraz wieksze obawy czy dam sobie rade z tak trudnymi rybami jakimi sa niewatpliwie Trofki ;/ Coraz bardziej po glowie chodzi mi roslinozerne Malawi mimo ze ryby z tego biotopu nawet w czesci nie dorownuja urodzie Tropheusom. Moze faktycznie najlepszym sprawdzianem mojej wiedzy i umiejetnosci akwarystycznych bylaby polroczna przygoda z malawi, a kiedy zobacze ze ogarniam dostatecznie temat to przy zmianie akwarium na duzo wieksze (co juz jest raczej przesadzoneWink ) zmienilbym takze obsade na Tange.
Jesli chodzi o kamien to po kilku nieudanych probach znalezienia odpowiedniego w internecie postanowilem zajrzec do zoologicznego i spotkala mnie mila niespodzianka, poniewaz maja tam wapien filipinski po 9,99 kg co jest chyba dosyc przystepna cena jak na warunki sklepowe Wink jedynym problemem jest to ze w sklepie pozostal tylko jeden kamien, a Pani juz dwa tyg czeka na dostawe, mam jednak obiecane ze na poniedzialek juz na 100% dostane to czego szukam Smile

Celuj w mięsną Tanganikę zatem Smile

ethnix napisał(a):Celuj w mięsną Tanganikę zatem Smile

mozesz mi podac przykladowa obsade? jak wyglada karmienie tych ryb? musze podkreslic ze ze wzgledu na chroniczny brak xzasu mam bardzo ograniczone mozliwosci regularnych zakupow swiezego mieska Wink

Skocz do: