Pleśniawka na oku teleskopa - czy to możliwe? -
Kaori22 - 26.09.2008
Kupiłam małe akwarium.Powoli kupowałam do niego ryby. Kupiłam glonojady.Jeden z nich zdechł. Miał pleśniawkę i szybko chudł. Po jakimś czasie kupiłam teleskopa. Nie zauwazyłam, że mam w akwarium małe glonojadki. Nie zostały zjezone,ale byly tak małe, że przy każdej próbie mycia akwarium kilka z nich zostało zgniecionych więc dałam sobie spokó na 1,5 miesiąca.Akwarium umyłam 3 dni temu, po czym zauważyłam pleśń na oczach teleskopa. Wykąpałam go w nadmanganianie potasu.Pleśń znikła z jednego oka, Za to na drugim jest jeszcze większa. Dodam jeszcze,że woda szybko robi się mętna.
Nie wiem co mam zrobić.
Kilka informacji dotyczących akwarium:
pojemność: 20 l
poziom PH: ?
obecna temperatura: 25-26 stopni
mycie akwarium: co dwa tygodnie
zmiaa wody: co trzy dni
wyposażenie:
-filtr na akwarium 60 l (nadwiltracja specjalnie dla teleskopa)
-grzałka
-termometr
ryby:
-4 glonojady zbrojne
-11 neonków
-karlik szponiasty (żaba)
-teleskop
ozdoby:
-zamek (glonojady cały czs składają w nim ikrę)
-kamienie
-szklana kulka
RE: Pleśniawka na oku teleskopa - czy to możliwe? -
P@WEŁ - 26.09.2008
Koleś wiesz co daj sobie spokój z akwarystyką proszę Cie,
Nie wiesz że teleskopy welony itp są dużymi rybami zimnolubnymi które potrzebują niskich temperatur i dużej przestrzeni ???
A znowu to neonki to ryby ciepłolubne !
aa glonojad to nawet 1 nie nadaje się do twojego akwarium ... one powinny żyć we 200l akwariach ...
Nic dziwnego że twoje Ryby chorują skoro mają takie warunki.
Jak najszybciej kup większe akwarium, tylko nie oddawaj ryb komuś bo pozarażasz ryby.
A i czego jeszcze zmieniasz tak często wodę !!!!!!!!!!!!!!!
Woda potrzebuje tygodnia żeby dostajać i zrobić się czysta......
.......to tyle z umoralniania............
Od na pytanie.
Teleskopa komp w tym roztworze to powinno mu minąć a do akwarium kup mfc żeby zabił wszystkie bakterie.
Woda dla tego jest mętna bo nie pozwolisz jej dojrzeć.
Po tygodniu bez zmiany wody powinna zrobić się klarowna.
apri cort - 26.09.2008
Jeju, Kaori, akwarium się nie myje............!! Welon pewnie zdechnie (nie dziwię mu się, ja też bym zdechła w takich warunkach). Co Ty robiłaś przy tym akwa, że zgniatałaś ryby??? Jakaś specjalna technika pucowania?? 20l to nie jest jeszcze akwarium, nadaję się na krewetki albo 1 bojownika, a nie na tak pomieszaną, niedobraną obsadę!!
P@WEŁ - 26.09.2008
Co ty chcesz tam bojownika wcisnąć z bojkami jest tak samo jak z welonami trzymane są w kulach chociaż one też potrzebują dużo miejsca.
Esmeralda - 27.09.2008
O rany! Trzeba było jeszcze kupić suma rekiniego byłby komplet.
P@weł a MFC nie zaszkodzi zbrojnikom? Masz jakieś doświadczenia w tej kwestii? Pytam z ciekawości bo sama mam glonki i chciałabym wiedzieć co można im lać. Jak na razie to dowiaduje się, że mnóstwo preparatów im szkodzi. A jak jest z MFC? Może znasz jeszcze jakieś inne nieszkodliwe dla zbrojników.
Cytat:Woda dla tego jest mętna bo nie pozwolisz jej dojrzeć.
Po tygodniu bez zmiany wody powinna zrobić się klarowna.
Myślisz, że przy takiej obsadzie wystarczy podmiana wody raz na tydzień? Ja bym nie ryzykowała przy takich śmieciarzach jak welonki i zbrojniki i jeszcze żabka. Ja bym podmieniała po trochu co 3 dni. Co Ty na to?
Milosz - 27.09.2008
Dobrze, że nie ma tam skalarów, 1 mieczyka i 4 gurami...a wodę wymieniaj co 2 godziny.Mam nadzieje, że akwa czyścisz domestosem? Nie zaszkodzi czasem prysnąć dezodorantem w wodę- będzie ładny zapach. A ta szklana kulka to do czego? Twoje ryby przepowiadają przyszłość?Teleskop dostał pleśniawkę na oku bo już mu dopływ krwi do niego się zmniejszył- auto obrona mózgu na brzydkie rzeczy.(nie będzie widział- nie będzie się męczył)
Plizzz daj foto.
Tak na serio:
potraktowałem ironicznie następujące kwestie:
-sposób traktowania ryb
-obsada (pojemność)
-sposób konserwacji akwa
Do tego zbiorniczka możesz włożyć roślinki i co najwyżej bojownika lub zrobić ładne krewetkarium.Akwarium z opisu w ogóle mi się nie podoba. Sorras, ale widzę,że nie jesteś dzieckiem i potrafiłbyś zrobić normalne akwa. Wiem, że Ci trochę przykro, ale powinieneś dostać takiego 'splash'a' aby się obudzić.
Życzę powodzenia i oddaj rybki
Miłosz
Top Business Asset Planning Website -
FrankJScott - 18.06.2025
To the guy asking about revocable trust bank account, best bank to make credit, banks like, best banks in austin, best private investment banks, north loans, top 10 banks in the us, trust bank contact number, trust open bank account, whos the best bank, I highly suggest this
agree with on business trust planning info or bank of the west reviews, banking services for business, first financial bank checking, money you bank, top rated banks in florida, corporate trust account, bank & trust near me, top 10 best banks in us, best banks on the west coast, call first bank & trust, not to mention this
updated business asset planning blog alongside all trust bank contact number, first united banks, banking insurance, bank trust, best online banking sites, top rated trust companies, first united bank & trust company, us bank trustee, first financial bank phone number, united trust bank loans, alongside all this
new Business Portfolio Planning forum which is also great. Also, have a look at this
extra resources on business asset management details on top of team capital, us bank pay mortgage, business banking near me, top 10 best banks, top banks to invest in, private banking minimum requirements, family trust login, us bank services, best bank to open a trust account, us bank money, not forgetting sites such as this
additional hints on business trust investment advice not forgetting sites such as trust bank loan, top national banks, top national banks in us, tribal bank, banking customers,
her comment is here on alongside all bank of business, top biggest banks in the us, corporate banking companies, trust company bank, united bank fl, for good measure. Check more @
Useful Custom Printing Service Sydney Website 455_aa7
Awesome Mint Miner Tips -
FrankJScott - 10.07.2025
To the guy talking about www bit coin com, platform mining, miner and miner, world of mining, mint miner, crypto bct, cloud mining what is it, cheap cloud mining, bit coin in, mining platform, I highly recommend this
this hyperlink on Mint Miner link or mining info cloud mining, cloud mining, cloud mining what is it, cloud mining platform, crypto bct, mining on cloud, cloud mining provider, mining and minting, mint miner, bit coin in, together with this
more for cloud mining advice on top of world miner, coin criptovalute, mining platform, mining what is mining, digital currency in, bit coin, miner cloud mining, mining on cloud, cloud mining for beginners, krypto tezba, on top of this
cool cloud mining details which is also great. Also, have a look at this
my review here about cryptocurrency tips on top of miner mining, about cloud mining, www bit coin com, mining miner, cloud mining what is it, bct crypto, cloud mining for beginners, cloud mining platform, kryptovaluta mining, miner cloud mining, not to mention this
here for MintMiner forum not to mention mining platform, miner cloud mining platform, mining what is mining, a bit coin, digital currency in,
her latest blog on as well as miner cloud mining, bit coin miner, bit coin, miner mining, mining what is mining, for good measure. Check more @
New Asian2bet Login Site 45b6455
High RatedWaste Management Info -
FrankJScott - 14.07.2025
In response to the person asking about recycle your waste, price trash service, bulky waste removal, household waste removals near me, the best way to recycle, best way waste disposal, work waste, reducing waste, book bulky collection, waste sustainability, I highly recommend this
right here on waste management details or waste management online, waste removal from home, haul away service, waste deposit, waste management and sustainability, waste removal systems, waste service management, waste connection services, trash service companies near me, county waste services, not forgetting sites such as this
cool waste management site which is worth considering with home waste recycling, online waste, the waste connection, fair waste services, your waste, range removal services, waste provider, no to waste, reducing and recycling, get rubbish collected, and don't forget this
listen to this podcast on waste management details which is also great. Also, have a look at this
cool waste management url alongside all call county waste, local recycling services, rubbish work, always be recycling, commercial waste removal companies near me, avoiding waste, rubbish removal rates, get trash service, waste number, recycling system at home, bearing in mind this
he has a good point for waste management tips which is worth considering with landfill near by, rubbish and recycling collection, ot waste management, trash service companies near me, waste in home,
do you agree for not to mention number for recycling, waste collection facility, waste management collections, waste collection and recycling, waste management by who, for good measure. Check more @
High Rated Tajir4d Info 4c708ed
Useful Ai Stock Analysis Info -
FrankJScott - 26.07.2025
For the people talking about stock investing help, ai stock predictor, ai companies in the stock market, best site for stock, trading via ai, ai company shares, best share analysis site, top ai companies to invest, best market analysis, best stock analysis software, I highly recommend this
learn more for AI stock investing site or ai for stock picking, best cheap ai stocks, ai nasdaq, best long term ai stocks, stock market chatbot, best place to analyze stocks, best stock prediction, stock trading with ai, chat gpt stocks, ai to pick stocks, and don't forget this
read more on AI stock investing site not to mention ai app for stock market, ai technology shares, best website for stock information, market stock investment, stock ai companies, analyzing stocks for beginners, ai that predicts stock market, stock analyzer tool, best free stock tools, best long term ai stocks, not forgetting sites such as this
additional info on AI stock trading blog which is also great. Also, have a look at this
cool AI stock investing link as well as stock forecast ai, best sites for stock, chat gpt stock market, ai ticker, stock app that tells you when to buy and sell, stock market tools software, ai stock advisor, share market analysis tools, ai stock forecast, ai gpt stock, together with this
additional reading for AI stock prediction advice bearing in mind invest in chat gpt stock, new ai companies stock, startup ai companies to invest in, stock share analysis, chat gpt stocks,
great site about on top of best stock tip app, stock market stock analysis, artificial intelligence stock trading, stock openai, stock trading ai software, for good measure. Check more @
Great Cybersecurity Company In UAE Website b287445