Czy ten nawóz jest dobry ? -
Morilek - 22.08.2008
Witam.
Dziś aby wspomóc moje rośliny zakupiłem nawóz Planta Gainer Pro Macro.
Czyli Makroelementy. Butelka ma 500ml
Moje pytanie brzmi czy ten nawóz jest dobry? czy są widoczne efekty po np. miesiącu stosowania ?
A i ci co mieli ten nawóz to mam stosować go codziennie po 2ml czyli jedno niaciśnięcie do akwarium 126l czy np. co 2 dni? bo pisze że przy podmiance wody stosować 2ml na 16l wody to jak ?
RE: Czy ten nawóz jest dobry ? -
strojter - 22.08.2008
Efekty są i to widoczne.Choć jeżeli masz za słabe światło to rośliny nie mają"siły"go w 100% wykorzystać.Dawaj 2ml codziennie rano.Pamiętaj, że powinnieneś go stosować razem z classiciem(w przypadku kranówy), lub micro(w przypadku Ro lub mieszanki Ro kran)
Morilek - 22.08.2008
czyli jak będe codziennie 2ml a butelka ma 500 to starczy aż na 250dni to prawie cały rok opłacało się wydać
strojter - 22.08.2008
Możesz też dać kilka kropel przy podmianie.Masz rację-są to bardzo opłacalne nawozy
peter10 - 22.08.2008
Ja się spotkałem z inną opinią (sam go nie miałem) i że symfonia złota jest lepsza ale pewnie ten też jest bardzo dobry
PietroPLsz - 22.08.2008
Też chcę kupić ten nawóz ale są dwa (makro- i mikro- elementy[lub jeszcze inne])...jeżeli będę mieszał kranówkę z destylką to jakie dokładnie wybrać??(sorry za podpięcie pod sondę;p)
Morilek - 23.08.2008
Wtedy zmieszaj macro z micro ewentualnie ferro+ słyszałem że jest bardzo dobry.
strojter - 23.08.2008
Moim zdaniem lepiej jet ich nie mieszać tylko dawać ten i ten
Morilek - 23.08.2008
No tak mi też o to chodzi

dzięki że to sprecyzowałeś
PietroPLsz - 26.08.2008
Znalazłem stronę
http://www.akwazoo.com.pl/product_info.php?products_id=15958 na której jest pokazana tabelka, według której plantagainer micro można stosować w wodzie z filtra odwróconej osmozy....a co to jest PG ferro?? Czy jeżeli dodaje destylki to wystarczy, żeby dawać PG micro i makro?? czy lepiej makro i ferro??