Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
TRESURA RYB (dla apri corta) - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: O forum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Hyde Park (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Temat: TRESURA RYB (dla apri corta) (/showthread.php?tid=4861)

1 2

TRESURA RYB (dla apri corta) - Karoola - 19.05.2008

A więc tak, apri cort wpadł na wspaniały pomysł (chociaż to pewnie było jako żart Big Grin) żeby założyć temat pt. "TRESURA RYB" a więc stworzyłam.
Czy wasze ryby jakoś specjalnie wytresowaliście?? Niektórzy przykładają palec do akwa by ryby na karmienie przypływały, moja siostra jak zapali im światło to się w rządku prawie że ustawiają! Hehe... a co wasze potrafią??

RE: TRESURA RYB (dla apri corta) - Jokeru - 19.05.2008

Większość ryb potrafi to co napisałaś. Jak by nie podpływały do palca to jest nieciekawie. Ryby można nauczyć podpływać w czasie karmienie. Tak samo nauczyć je miejsca w którym są karmione ( w zasadzie to same się uczą). Można nauczyć ryby wyskakiwać po pokarm. Niektóre rozpoznają właściciela, a niektóre dają się głaskać. Szczególnie fajnie się uczy p. pawiookie.

RE: TRESURA RYB (dla apri corta) - Karoola - 19.05.2008

moje skalary dają się głaskać, molinezja też Smile fajne są te rybki...

RE: TRESURA RYB (dla apri corta) - apri cort - 19.05.2008

HAhahaaa! Dzięki!

Mój glonojad Zygmunt to jedno potrafi - zwiewać, jak się tylko coś w pobliżu poruszy Wink

RE: TRESURA RYB (dla apri corta) - frol - 19.05.2008

ja mojego bojka mogę wyjąć z wody ręka i daje się glaskac

fajnie xD zawaliste musisz miec rybki xD jak moim sie puknie w szybe od akwa to skalary plyna do skalarow, gupiki do gupikow itd... az sie zdziwilam xD

RE: TRESURA RYB (dla apri corta) - wikiii - 19.05.2008

moje papuzie dają sie głaskać podczas karmienia, jedzą z ręki i jak coś przestawiam w akwa to duża sie zakrada i walnie mnie i ucieknie... hehe. a wszystkie jak zapukam do szyby to od razu są w tym miejscy gdzie pukałam ...

wikiii napisał(a):moje papuzie dają sie głaskać podczas karmienia, jedzą z ręki i jak coś przestawiam w akwa to duża sie zakrada i walnie mnie i ucieknie... hehe. a wszystkie jak zapukam do szyby to od razu są w tym miejscy gdzie pukałam ...

hahaha, mnie kiedyś podczas karmienia tak skalar skubnął w dłoń, że ślad miałam, dzisiaj ten głupi skalar poobgryzał gupikowi płetwy i zdechł gupik Sad oddam te skalary i tyle będzie z tego jak mi rybki zaczną zagryzać Sad

RE: TRESURA RYB (dla apri corta) - mysior - 22.05.2008

u mnie rybki dają się głaskać , glonuś jest strasznie płochliwy hehe.A i moje rybki robią mi zawsze masaż jak włożę ręke do akwarium wtedy rurami i skalary mnie dziubią rozborki pływają w koło i się tak delikatnie niektóra nieraz otrze kocham moje rybunie dziś właśnie odszedł Koki mój bojowniczek Koki to było jego imię Sad miał strasznie nadęty brzuch i nastroszone łuski czy ktoś wie od czego to się kogło zrobić i jak to można leczyć ? ja podawałem mfc ale nie pomogło w akwarium jest filtr fan mini plus akwarium ma 15l jest tam masa roślin i żwirek.Światło to 20w lampka biurowa dobrze swieci .

RE: TRESURA RYB (dla apri corta) - dr.puniszman - 22.05.2008

frol napisał(a):ja mojego bojka mogę wyjąć z wody ręka i daje się glaskac

Wiesz że ty go wtedy parzysz? ponieważ twoja ręka ma temp ponad 36° a temp rybki około 25... Wiec to raczej nie jest zdrowe dla twojego bojownika...