Astronotus Ocellatus - Pielęgnica Pawiooka -
Jokeru - 30.04.2008
Witam
Czy na tym forum ktoś posiada może te ryby? Z góry zaznaczam, że proszę o wypowiedzi osoby co mają, bądź miały ten okaz w akwarium. Nie potrzebuję wypowiedzi w stylu "fajne rybki", "mój kolega je miał", etc.
Dodam, że nie szukam o nich informacji - chciałem porozmawiać z osobami, które je hodują

Jak ktoś je ma i chciałby pogawędzić to zapraszam
RE: Astronotus Ocellatus - Pielęgnica Pawiooka -
BaRaNeK - 30.04.2008
Uu... Ciężko będzie kogoś znaleźć moim zdaniem, napisz na PW do bumboo, coś kiedyś mówił chyba że chciałby mieć pawiooka
Jokeru - 30.04.2008
BaRaNeK napisał(a):Uu... Ciężko będzie kogoś znaleźć moim zdaniem
Zdaję sobie z tego sprawę ale zawsze można spróbować..
Za wiele mi tym postem nie pomogłeś

Do
bumboo napiszę jak wróci z urlopu.
Ma ktoś jeszcze podobne rady?
mysior - 01.05.2008
mój prawie szfagier je chodował długo i wiele o nich mi mówił . Można ich nauczyć jedzenia z ręki temu "szfagrowi" udało się ich tak wyuczyć . Wyskakiwały na około 5 cm nad tafle wody. A ty chcesz je hodować zapewne prawda ?.
Jokeru - 01.05.2008
Czy ja wiem czy chcę? Mam je od jakiegoś czasu. Wiem, że to nie są ryby na które każdy może sobie pozwolić. Już kilkakrotnie je miałem, a chciałem pogadać z kimś kto je ma.
Co do wyskakiwania i karmienia z ręki to wiem. Jednak ja już nie za chętnie je karmię z ręki. Już zaczynają gryźć po palcach, a mają dopiero 10cm. Najbardziej mnie Ciekawi jak zareagują na resztę obsady

Małe potworki
rafalw - 02.05.2008
Jokeru napisał(a):Czy ja wiem czy chcę? Mam je od jakiegoś czasu. Wiem, że to nie są ryby na które każdy może sobie pozwolić. Już kilkakrotnie je miałem, a chciałem pogadać z kimś kto je ma.
Co do wyskakiwania i karmienia z ręki to wiem. Jednak ja już nie za chętnie je karmię z ręki. Już zaczynają gryźć po palcach, a mają dopiero 10cm. Najbardziej mnie Ciekawi jak zareagują na resztę obsady
Małe potworki 
Ja mam - sześć sztuk, odchowane od małego. Ponad setkę innych właścicieli znajdziesz (razem ze mną) na
www.pawiookie.pl
Rafał
Jokeru - 02.05.2008
Jeżeli to zdjęcie to Twoje "maluchy" to już wiem z kim mam przyjemność

To Twoje prawda
http://pl.youtube.com/watch?v=z6qV0qwCe8k ??
rafalw - 02.05.2008
Jokeru napisał(a):Jeżeli to zdjęcie to Twoje "maluchy" to już wiem z kim mam przyjemność 
To Twoje prawda http://pl.youtube.com/watch?v=z6qV0qwCe8k ??
Moje

Filmik brzydki i kręcony z palca moim aparatem fotograficznym, taki test umieszczania filmów na youtube.
Rafał
Jokeru - 02.05.2008
Niemniej jednak ryby piękne. Można wiedzieć gdzie je zakupiłeś?? Dawno nie widziałem albinosów

Ostatni raz na Wrocławskiej giełdzie. Niestety u mnie na wsi w Szczecinie takich nie ma
P.s. - dzisiaj też nie zasnę. Już od prawie 1,5h buszuję po Twojej stronce
rafalw - 02.05.2008
Jokeru napisał(a):Niemniej jednak ryby piękne. Można wiedzieć gdzie je zakupiłeś?? Dawno nie widziałem albinosów
Ostatni raz na Wrocławskiej giełdzie. Niestety u mnie na wsi w Szczecinie takich nie ma 
P.s. - dzisiaj też nie zasnę. Już od prawie 1,5h buszuję po Twojej stronce 
Ryby ściągał mi Bartek Latos (ten od dość znanego sklepu Latos Zoo w Warszawie) - ale z tego co wiem wycofał się z prowadzenia sklepu. Na pawiookie.pl jest kilka osób z okolic Szczecina - podpytaj, może mają jakieś namiary. Dość często można spotkać albinosy także na giełdzie łódzkiej, no ale tam masz kawał drogi i brak gwarancji, że akurat będą. Warto zwrócić uwagę przy zakupie młodych ryb tej odmiany, by nie miały czarnych płetw - w dorosłym pewna ilość czarnego pojawia się także na całym ciele i ryba sprawia wrażenie "brudnej" (mam taką jedną, bo podobała mi się jako mała i łatwo ją było wówczas odróżnić; jakbym wówczas wiedział, to bym nie kupił, tylko celował w takie jak na fotce niżej).
Rafał