pomocy szybko pls -
44dobry24 - 27.02.2013
hej nie wiem co zrobic wlasnie zaczely mi sie trzec ramirezy electric blue sa w ogolnym baniaku ikra jest na 2/3 mm kamyczkach nie wiem co zrobic bo wylowic jej nie dam rady " bo zniszcze ikre kamyczkami "
A moze bedoa bronic ikry?
Z gory dzieki za pomoc.
Dostałeś link do tematu w którym masz założyć ten temat, nie rozumiem dlaczego zakładasz go od nowa. Dodatkowo tytuł też niezgodny z regulaminem. Zamykam. BlackHawk88
RE: pomocy szybko pls -
nefrete1 - 27.02.2013
Bronić przeważnie będą, ale czy obronią przed innymi rybami - łatwo nie będzie.
Jeśli nie masz możliwości odłowić ikry to zostaw ją. Nie ma sensu bez potrzeby stresować ryb. Może następnym razem złożą w bardziej dogodnym miejscu tak aby móc przełożyć ikrę.
A bardziej fachowo to powinieneś parkę przenieść do osobnego zbiornika gdy zaobserwujesz, że zaczynają szukać miejsca.
RE: pomocy szybko pls - oskar777 - 27.02.2013
(27.02.2013, 21:15)44dobry24 napisał(a): hej nie wiem co zrobic wlasnie zaczely mi sie trzec ramirezy electric blue sa w ogolnym baniaku ikra jest na 2/3 mm kamyczkach nie wiem co zrobic bo wylowic jej nie dam rady " bo zniszcze ikre kamyczkami "
A moze bedoa bronic ikry?
Z gory dzieki za pomoc.
Nie wiem czy na złość BlackHawkowi zakładasz ponownie ten temat w złym dziale czy co? Poprzedni temat wylądował w koszu ze wskazówką do miejsca gdzie takie pytanie należałoby zadać a mimo to robisz dokładnie to samo za co tamten temat został usunięty. Zadanie pytania w tym miejscu:
http://www.akwaswiat.net/pielegniczka-ramireza-wszystko-co-zwiazane-z-rozmnazaniem-t-4587.html naprawdę nic nie kosztuje a nie wprowadza bałaganu na forum.
Postawa nefrete1 dziwi mnie jeszcze bardziej, że jako moderator nie zwraca na to najmniejszej uwagi.