Wymiana swietlowki w module czy sie da? -
LinekWPR - 21.12.2011
http://allegro.pl/modul-oswietleniowy-ecolight-24w-10000k-marine-i1990732189.html mam taki moduł przepalila mi sie swietlowka, powinna byc gwarancja lecz gdzies zapodzialem karte gwarancyjna i paragon, czy wiecie czy mozna ta swietlowke jakos latwo wymienic?
RE: Wymiana swietlowki w module czy sie da? -
pawcio449 - 21.12.2011
O ile wiem to jest jednorazówka.
LinekWPR - 21.12.2011
no to troche problem, znalazlem teraz karte gwarancyjna, ale mozliwe jest zeby ktos dal gwarancje na swietlowke?
Tyberiusz - 22.12.2011
Nie da się wymienić, jest tak zalakowane, że nie wyjmiesz jej nie uszkadzając,
Gwarancja nie obejmuje świetlówek.
Pawko_87 - 23.12.2011
nie wyjmiesz nie uszkadzając jej ale skoro i tak już nie działa to możesz rozebrać to przy pomocy śrubokręta bądź też innych narzędzi kiedyś już to przerabiałem również spaliła mi się świetlówka w takim module ale go rozebrałem na części pierwsze i wymieniłem świetlówkę i dalej działa. Polecam nie masz nic do stracenia.
Tyberiusz - 24.12.2011
Mi tam cierpliwości nie starczyło na to.
LinekWPR - 03.01.2012
Pojechalem do Aquela na ursynowie, i wymienili mi caly zestaw bez zadnego gadania od reki

mozna tez reklamowac wysylajac na koszt Aquela wiec tez calkiem spoko.
Tyberiusz - 03.01.2012
Punkt piąty warunków gwarancji mówi, iż gwarancja nie obejmuje świetlówki. To, że Tobie wymienili nie znaczy, że wymienią każdemu. Dla mnie to przypadek.
LinekWPR - 03.01.2012
zadzwonilem do sklepu internetowego gdzie kupowalem akwarium w zestawie, gosc podal mi namiary na aquela i kazal zamowic na ich koszt kuriera ups, ja zadzwoniłem do działu reklamacji i mówię "po pół roku przepaliła mi się świetlówka" a Pan grzecznie i kulturalnie odpowiedział "proszę ją wysłać bądź przyjechać bo jest na to urządzenie 2 lata gwarancji"
wchodzę do serwisu i mowie co i jak że się spaliło, pokazalem gwarancje i przyniosl mi gość nową, więc nie wiem jak to jest, bo w gwarancji rzeczywiscie jest napisane ze nie obejmuje świetlowek. Ale chyba warto spróbować
kacperkrzyz - 03.01.2012
Mi się za to przepaliło kilka lampek 9 i 11W z Aquaela, ja musiałem wysyłać na swój koszt, nie specjalnie się to opłaca, moduł 11W kosztuje do 30zł, a wysyłka 10zł. Dobrze że są na tyle tanie i można sobie pozwolić na trzymanie zapasowego w szufladzie.
Co do świetlówki, nie wiem jak mają te 24W, ale producent przy 11W podaje długość działania świetlówki na około 20 000 godzin, więc jeżeli mi się pali po kilku tygodniach od dnia zakupu, proste - towar nie zgodny z opisem i muszą wymienić.