Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Pomoc od Malutkiego - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: O forum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Hyde Park (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Temat: Pomoc od Malutkiego (/showthread.php?tid=28975)

1 2 3

Pomoc od Malutkiego - Malutki - 01.09.2011

Witam Wszystkich

Chciałbym zaoferować Wam swoją pomoc, wiem, że wielu z was nie ma zielonego pojęcia o akwarystyce, bo np. zaczyna z nią przygodę, jeśli więc uważasz, że jestem kimś godnym zaufania i jestem w stanie Ci pomóc. Możesz do mnie napisać na e-mail(podany w profilu). Odpisze do każdego, kto zada pytanie wiążące się z tematem.

Na pytanie nie dotyczące akwarystyki, spam, oraz jakiekolwiek inne wiadomości będą ignorowane i zostaną wyciągnięte konsekwencje.

Jeśli ktokolwiek ma problem z zakupieniem roślin, rybek, lub nie wie gdzie czy jak, oferuje w tym temacie swoją pomoc np. zakup roślinek po przedpłacie, oczywiście w tej sytuacji osoba była by informowana o cenie przed zakupem.

Jedyny obowiązek jaki musi wykonać osoba zwracająca się o pomoc to po zakończeniu danej sprawy napisać w tym temacie OPINIE o udzielonej prze ze mnie pomocy np. "wszystko super, wielkie dzięki", czy coś w tym stylu.

Nie jest to moja reklama, a pewnego rodzaju zachęta, dla innych użytkowników.

Wszelka pomoc jakiej udzielam, jest w ramach mojej działalności na Forum, więc jest na korzyść dla naszego forum.

Działanie to jest oczywiście non-profit (nie mam w tym żadnych zysków materialnych).

Serdecznie Zapraszam i Pozdrawiam
Marek Smile

RE: Pomoc od Malutkiego - wisnia0384 - 01.09.2011

Bardzo to szlachetne z Twojej strony.
Czytajcie i bierzcie przykład z tego wszyscy.
PS. Malutki, co z Twoim szkiełkiem się dzieje?

RE: Pomoc od Malutkiego - Malutki - 01.09.2011

Nic wielkiego, zostało wyjęte tło. I doszło trochę nowych rybek, cały czas czekam na rośliny. Nie mogę nigdzie dostać elocharis parvuli. Gdy gdzieś znajdę, pojawią się roślinki i dodam zdjęcia, jak na razie nie zapodaje bo zmian brak.

P.S : Jeśli macie jakiekolwiek sugestie i pytania do mnie, lub dotyczące tego tematu, piszcie na e-mail lub PW, rozumiem Wiśnia, że chciałeś publicznie poprzeć mnie i serdecznie za to dziękuję. Chodzi mi jednak o to, aby nie zaśmiecać tego tematu niepotrzebnymi wpisami i zostawić go na Opinie.
Przepraszam za kłopot i dziękuję.

RE: Pomoc od Malutkiego - apri cort - 02.09.2011

Malutki, z całym szacunkiem, ale nie porywasz się troszkę z motyką na słońce...? Nowi użytkownicy szybko się orientują kto jest godny zaufania i piszą na priv czy maila, nie potrzebując takiej zachęty. Mam wrażenie, że na siłę próbujesz wykreować się na pogotowie akwarystyczne, tylko w jakim celu...? Pamiętam, ze sam zaczynałeś nieco ponad pół roku temu, moim zdaniem za wcześnie na deklaracje, że pomożesz każdemu i w każdej sprawie.

RE: Pomoc od Malutkiego - ptaku2020 - 02.09.2011

Tym bardziej, że na pytając się na forum dany użytkownik otrzyma kilka porad z których wybierze najlepszą dla niego. No i oczywiście inni mogą z tego skorzystać. Jeśli ktoś po raz setny napisze do ciebie jeśli chodzi o pomoc w dobraniu roślin i obsady do 25l to chyba zacząłbyś się trochę denerwować. A wszyscy wiedzą, że początkujący akwaryści pytają się o wszystkie drobnostki.

RE: Pomoc od Malutkiego - Kesi - 02.09.2011

Temat w stylu, pomogłem daj +. To nie allegro tu się komentarzy nie wystawia.
Co Ci to da ? Pomaga się ludziom bezinteresownie, podziękować można komuś za coś na PW. Po co to robić publicznie. To tak jakby przeciętny człowiek sobie robił fotkę jak daje biednemu kasę na chleb, o ludzie patrzcie pomogłem, pochwalcie mnie że jestem taki cool.
Potrzebujesz żeby Cię ktoś wielbił publicznie za pomoc.
Nie uważasz, że to lekka przesada i trochę to dziecinne.

RE: Pomoc od Malutkiego - Malutki - 02.09.2011

Skoro, nikt nie będzie chciał mojej pomocy i uważacie, że to bez sensu, nie ma problemu. Mi to na rękę, będę miał więcej wolnego czasu... mi to nie przeszkadza.

Własne akwarium mam dokładnie od 9,5miesięca zgadza się Apri, ale doświadczenie w akwarystyce mam od ok. 15lat

RE: Pomoc od Malutkiego - Kondziu360 - 03.09.2011

Podziwiam pewność siebie.
Ale bynajmniej wiemy już, dlaczego nie chciałeś usunięcia forumowego licznika postów.
Forum jest od niesienia wspólnej, bezinteresownej pomocy, a nie kreowania się na akwarystycznego guru.

RE: Pomoc od Malutkiego - Malutki - 03.09.2011

Licznik jak dla mnie możecie usunąć nie ma problemu, jeśli postrzegacie mnie jako osobę która chce się wywyższać to bardzo mi przykro z tego powodu, gdyż jesteście w błędzie. Jeśli uważacie, że normalne ludzkie dziękuje, za to gdy np. miałbym specjalnie jechać do sklepu i kupić komuś np.rybki to za wiele, to cóż widać niektórzy z was nie doświadczyli jeszcze że życie to nie bajka.

Jednak Apri raczej doświadczenie życiowe jakieś posiada, dlatego też tym bardziej dziwi mnie jej postawa.

RE: Pomoc od Malutkiego - Tyberiusz - 03.09.2011

Chłop chce poświecić swój czas, żeby pomagać mniej doświadczonym, nie tylko na forum ale poza ni również. Niech będzie sobie ten temat, o jeść nie woła przecież. No chyba po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać... A Wy wjechaliście na gościa. No chyba coś nie halo jest.

Co do licznika postów, hmm wątpię, żeby Malutkiemu zależało na szybkim wzroście liczby postów.