Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Czy ktoś wie co to za ryba ? - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: O forum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Śmietnik (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=44)
+--- Temat: Czy ktoś wie co to za ryba ? (/showthread.php?tid=26767)

1 2

Czy ktoś wie co to za ryba ? - damik971 - 22.04.2011

Witam mam w moim akwa taką rybkę i niewiem jak co to za gatunek jest podobna do kosiarki ale kosiarka jest troche inna jeśli ktoś wie prosze pisać z góry dziękuje.

RE: Czy ktoś wie co to za ryba ? - domin159 - 22.04.2011

po 1. jest już temat w którym rozpoznajemy ryby.
po 2. daj zdjęcia całego akwarium do odpowiedniego działu bo szykuje się restart. tam wszystko jest sztuczne i tandetne, nawet podłoże. prawdopodobnie trzeba wymienić całe wyposażenie.

RE: Czy ktoś wie co to za ryba ? - lasztom - 22.04.2011

może mu się podoba? niech ma jak chce. on się o RYBĘ pytał

RE: Czy ktoś wie co to za ryba ? - domin159 - 22.04.2011

ale co mnie obchodzi że "on tak chce"? chyba nie jest dwu letnim rozkapryszonym dzieckiem? a co jak będzie chciał trzymać ryby w kuli? też powiesz że "może on tak chce"? on powinien zapewnić rybom odpowiednie warunki a tutaj nie ma minimalnych warunków dla ryb. rozumiem że nie mogę napisać komuś kto ma BW aby zmienił na malawi, bo to akurat kwestia gustu ale kolorowe kamyczki, muszelki i zamki z ceramiki to nie jest kwestia gustu tylko męczenia ryb.

RE: Czy ktoś wie co to za ryba ? - bobi - 22.04.2011

Ja bym powiedzial, ze to glonojad syjamski.

RE: Czy ktoś wie co to za ryba ? - poton - 22.04.2011

(22.04.2011, 20:13)bobi napisał(a):  Ja bym powiedzial, ze to glonojad syjamski.
Potwierdzam.Wink

RE: Czy ktoś wie co to za ryba ? - lasztom - 22.04.2011

(22.04.2011, 20:07)domin159 napisał(a):  ale co mnie obchodzi że "on tak chce"? chyba nie jest dwu letnim rozkapryszonym dzieckiem? a co jak będzie chciał trzymać ryby w kuli? też powiesz że "może on tak chce"? on powinien zapewnić rybom odpowiednie warunki a tutaj nie ma minimalnych warunków dla ryb. rozumiem że nie mogę napisać komuś kto ma BW aby zmienił na malawi, bo to akurat kwestia gustu ale kolorowe kamyczki, muszelki i zamki z ceramiki to nie jest kwestia gustu tylko męczenia ryb.

muszelki i kolorowe kamyczki o ile nie puszczają niepożądanych substancji to nic nikomu nie robią a zamki z ceramiki są złe bo...?

RE: Czy ktoś wie co to za ryba ? - krzysio.k1 - 22.04.2011

Młody Glonojad Syjamski - jak podrośnie będzie żółty Smile tak było u mnie, podobno lubi się przyczepić do większej ryby raniąc ją.

RE: Czy ktoś wie co to za ryba ? - toomeka@wp.pl - 22.04.2011

Niekoniecznie jak podrośnie będzie żółty. Owszem jest to syjamski. Lubi czepiać się ryb w szczególności bardziej płaskich typu skalar i paletki.

[split] Czy ktoś wie co to za ryba ? - damik971 - 22.04.2011

bardzo dziękuje za wasze odpowiedzi. Macie racje to glonojad syjamski.
cenzura

Ostrzeżenie:
dublowanie wątków - 10%
wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników, prostactwo -50%
100% = ban

Poza tym nie przejmuj się, nikt nie wymaga od kogoś takiego jak ty dobrego gustu.

Zamykam - Kejdi