Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
akwarium 200l - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: akwarium 200l (/showthread.php?tid=23674)

1 2 3 4 5

akwarium 200l - akwa1139 - 23.11.2010

witam
co tutaj dodać/odjąć w tym akwarium mam juz w planach korzeń Smile
ryby sie nie liczą pielęgnice nie kopią a jak kopią to kolo kamieni i roślin nie wykopują Smile

akwarium ma 2 tyg.akwarium 200l 100x40x50
2. Wyposażenie:
a) oświetlenie: 2x30w
b) filtracja: 1400l/h
c) ogrzewanie:
- 1 grzałka eheim 100w i nie znana firma 100w dwie grzałki po 100w
-temperatura: 25/26 stopni

3. Obsada:
2 kosiarka
2 pielęgnica papuzia
1 glonojad zrbrojnik niebieski

rośliny
Ludwigia Repens
Egeria Densa
Echinodorus Bleheri
Hygrophila Polysperma Rosanervig
Echinodorus Macrophyllus
Alternanthera Reineckii Lilacina
Limnophila Heterophylla

KAMIENIE
znalezione mocno wygotowane sprawdzane octem

AKWARIUM PO 2 DNIU OD ZALANIA
[attachment=13211]

AKTUALNE 3 TYG AKWARIUM Smile

[attachment=13184]

RE: akwarium 200l początkującego - apri cort - 23.11.2010

Co to za filtr, że ma 14000l/h przepływu? Do oczka wodnego?? Chyba sięwalnąłeś o jedno zero Wink
Dobrze że duże ryby mają spore akwa. Kosiarki dokup jeszcze ze 2-3, lepiej się czują w grupie.
Wiesz co, na ja Ci za bardzo nie posłodzę, bo nie popieram hodowli papuzich, uważam że są skrzywdzone i paskudne. Roślinki muszą się trochę rozrosnąć bo na razie wyglądają na plastik. Nie podobają mi się też kamienie, szczególnie ten po lewej stronie.
Dolej wody prawie do poprzecznego wzmocnienia zbiornika.
Wygląda to troszkę na zabawkowe akwa dla zabawkowych rybek, no ale to w końcu papuzie, które w naturze nie występują. Grunt że mają miejsce, rośliny i wydajny filtr.

RE: akwarium 200l początkującego - dukerocky - 23.11.2010

Akwarium inne niż wszystkie ale jakoś do tych rybek mi pasujeWink Więc nie będę się czepiał bo mi się osobiście na początek podoba i jakoś to wszystko razem wygląda ok.

RE: akwarium 200l początkującego - akwa1139 - 24.11.2010

(23.11.2010, 12:27)apri cort napisał(a):  Co to za filtr, że ma 14000l/h przepływu? Do oczka wodnego?? Chyba sięwalnąłeś o jedno zero Wink
Dobrze że duże ryby mają spore akwa. Kosiarki dokup jeszcze ze 2-3, lepiej się czują w grupie.
Wiesz co, na ja Ci za bardzo nie posłodzę, bo nie popieram hodowli papuzich, uważam że są skrzywdzone i paskudne. Roślinki muszą się trochę rozrosnąć bo na razie wyglądają na plastik. Nie podobają mi się też kamienie, szczególnie ten po lewej stronie.
Dolej wody prawie do poprzecznego wzmocnienia zbiornika.
Wygląda to troszkę na zabawkowe akwa dla zabawkowych rybek, no ale to w końcu papuzie, które w naturze nie występują. Grunt że mają miejsce, rośliny i wydajny filtr.

wiesz moimzdaniem co sie ma z tego ze występują

RE: akwarium 200l początkującego - apri cort - 24.11.2010

Akwa, sorry, ale nie rozumiem Twojej odpowiedzi...

RE: akwarium 200l początkującego - akwa1139 - 24.11.2010

(24.11.2010, 18:16)apri cort napisał(a):  Akwa, sorry, ale nie rozumiem Twojej odpowiedzi...

To co że pielęgnice papuzie nie żyją w wodach mnie to nie przeszkadza ponieważ nie zauważa sie tego.
Co do kamieni to musiały być ponieważ pielęgnice papuzie by kopały rośliny jak narazie kopaly tylko by zaslonić filtr hehe
Ale kamienie mam zamiar zakryć mchem i dodać korzeń jeszcze trawnik rośnie pięknie pielęgnice go nie ruszają a kosiarki pielęgnują Smile
Napewno kupie kosiarki ale w zoologicznym były tylko 2 i jedna co nie chciała jeść.
dziękuje za uwagi wykożystam je pozdrawiam

RE: akwarium 200l początkującego - apri cort - 24.11.2010

Po prostu chodziło mi o to, że wszystko się w sumie uzupełnia: ryby jak zabawki i akwa też nie wygląda jak wycinek natury. I wszystko do siebie pasuje Wink

RE: akwarium 200l początkującego - akwa1139 - 25.11.2010

To jest początek nikt nie mial najladniejszego akwarium jak byl początkującym

http://allegro.pl/korzen-i1323870162.html

to korzen do akwarum
jedyny nie plaski a tani

i mech

a ryb był mój wybór i ja twierdze ze to piękne rybki
czy tło dokupić??

RE: akwarium 200l początkującego - apri cort - 25.11.2010

Tło popróbuj z czegokolwiek, worka na śmieci, brystolu, zobacz czy lepiej będzie z jasnym czy ciemnym. Ja mam z pianki pod akwa, takiej ciemnoszarej, nie jest zamontowane na stałe tylko ma w górnych rogach sznurek, który sięzaczepia o pokrywę. można je w każdej chwili zdjąć.
One nie zeżrą mchu...? Korzeń fajny, szkoda że nie ma odnóg w górę, ale to można gałązkami wierzby zastąpić.

RE: akwarium 200l początkującego - akwa1139 - 25.11.2010

czy to korzeń dębu na allegro nie napisali
wtdaje mi sie że dębu bo korzeń jest ciemny
a tło to mam mate niepotrzebną pryjechała z szafka szafka byla zapezpieczona takimi matami Smile
wydaje mi sie ze mchu nie zjedzą... nie są to yby co skubią rośliny Wink
a kopią kiedy im sie coś nie podoba albo opiekują sie ikrą i tam je wkladają