[126] Ogólne -
Maciej_krakow - 07.11.2010
07.11.10

28.11.10
Wymiary akwarium:
80x35x45cm (DŁxSZxWYS)
Wyposażenie:
3x18W
filtr kubełek eheim 2213
brak grzałki
Obsada:
12x Tetra Cesarska (docelowo 15)
4x Otosek
10x Kirysek Pstry
2x P. Ramireza
1x Ampularia
Rośliny:
Nurzaniec
Cryptocoryna petchii
Pistia
Żabienica
Strzałka
Wąkrtotka
Parametry wody:
ph 7,6
gh 12
kh 6
Akwarium zrestartowane około miesiąca temu.
Karmienie:
Ichtio vit
Ovo vit
Bio vit
Protemin C
Basic tabs
Granulat
Spirulina
Czarna larwa komara
Artemia
Nawożę zakupionym na allegro Aqua-Gainer'em.
Aha chyba walne czarne tło nie będzie tak gąbki widać i ogólnie chyba lepiej z tłem hm?
foto:
będzie więcej jutro.
Chętnie wysłucham opinii, odpowiem na pytania itp
RE: [126] Ogólne -
viktor - 08.11.2010
No,nawet,nawet, może na tył jakaś roslina wieksza, a ty tym gainerem nawozisz co dziennie? bo mam planta gainer macro a ty jakie masz? i rosna ci rosliny ?
top2107 - 08.11.2010
jak na początek spoko, a tło rzeczywiście by się przydało, ale brak grzałki ? ... to może się okazać dosyć ryzykowne.
peter10 - 08.11.2010
Pierwszy raz z czystym sumieniem powiem że mi się podoba

jak trawniczek zarośnie będzie jeszcze lepiej . Brakuje korzenia po prawej stronie , takiego większego
apri cort - 08.11.2010
Bardzo fajny początek. Rzeczywiście tło się przyda, choćby po to żeby zakryć idącą z tyłu skosem rurę.
Fajnie dobrane rośłiny, nurzaniec niedługo cały tył przesłoni, tylko pilnuj, żeby nowe pędy nie wychodziły na środek zbiornika.
Obsada dobra, ale z kirysami to trochę pojechałeś, to jest jedna z największych odmian, samice mogą urosnąć nawet ponad 8cm, więc jak takie smoki Ci będą hulać po zbiorniku, to masakra. Zredukuj do 5szt albo wymień na pandy.
Maciej_krakow - 08.11.2010
(08.11.2010, 00:20)viktor napisał(a): No,nawet,nawet, może na tył jakaś roslina wieksza, a ty tym gainerem nawozisz co dziennie? bo mam planta gainer macro a ty jakie masz? i rosna ci rosliny ?
Na tyle/środku jest żabieniczka mam nadzieje że się rozrośnie jeszcze jak kupie pałeczki pod rośliny i dołożę światło to powinna pójść w górę i na boki.
Nie wiem jaki mam dokładnie ale są tam ponoć wszystkie mikro i makro składniki i dawka to 5-7ml/100L 2x w tygodniu.
(08.11.2010, 01:00)top2107 napisał(a): jak na początek spoko, a tło rzeczywiście by się przydało, ale brak grzałki ? ... to może się okazać dosyć ryzykowne.
To znaczy temp. się utrzymuje na stałym poziomie 34-35stopni i jest tak już dłuuugo bo jak się okazało grzałka nie działa.
(08.11.2010, 08:05)peter10 napisał(a): Pierwszy raz z czystym sumieniem powiem że mi się podoba
jak trawniczek zarośnie będzie jeszcze lepiej . Brakuje korzenia po prawej stronie , takiego większego 
nie mam gdzie tam wcisnąć korzenia już, zresztą z takim jednym drewnianym akcentem mi się podoba. Trawniczek na pewno zgęstnieje jak dojdzie w końcu to oświetlenie.
(08.11.2010, 08:39)apri cort napisał(a): Bardzo fajny początek. Rzeczywiście tło się przyda, choćby po to żeby zakryć idącą z tyłu skosem rurę.
Fajnie dobrane rośłiny, nurzaniec niedługo cały tył przesłoni, tylko pilnuj, żeby nowe pędy nie wychodziły na środek zbiornika.
Obsada dobra, ale z kirysami to trochę pojechałeś, to jest jedna z największych odmian, samice mogą urosnąć nawet ponad 8cm, więc jak takie smoki Ci będą hulać po zbiorniku, to masakra. Zredukuj do 5szt albo wymień na pandy.
Nom właśnie ale co, to czarne mam dać? Nurzaniec wiem wiem bede pilnował.
Wiesz co ;D to są sztuki które się urodziły już u mnie i ogólnie ta liczba się wydaje bardzo duża ale jak popatrzyć na akwa to ani nie jest gęsto ani ich nie jest tak dużo wcale, jak będzie okazja to oddam pare sztuk ale generalnie wydaje mi się że nie jest źle.
dzięki za komentarze popołudniu wrzucę więcej fotek.
apri cort - 08.11.2010
Chyba się walnąłeś przy temp. 34-35 czy 24-25st??
Co do kirysów pisze z własnego doświadczenia i przyszłościowo. Może po prostu ja miałam tak duże osobniki, jeśli to młode z własnego wychowu to standardowo będą pewnie nieco mniejsze od rodziców.
akwabrw - 08.11.2010
Bardzo fajnie. Rośliny jak się rozrosną to będzie super i remizki będą miały gdzie sie chować..
rafik - 08.11.2010
Jak po restarcie to dobry początek.Teraz trzeba poczekac na rozrost no i tło by się przydało.
Też mam kiryski pstre i moje nie są tak duże jak pisze Apri,trzy mam w akwa ok.trzech lat i mają jakieś 4 cm.
Maciej_krakow - 08.11.2010
(08.11.2010, 09:12)apri cort napisał(a): Chyba się walnąłeś przy temp. 34-35 czy 24-25st??
Co do kirysów pisze z własnego doświadczenia i przyszłościowo. Może po prostu ja miałam tak duże osobniki, jeśli to młode z własnego wychowu to standardowo będą pewnie nieco mniejsze od rodziców.
tak chodziło mi oczywiście o 24-25 stopni.
pare fotek jeszcze, takie sobie bo aparat taki sobie i ogólnie nie wiem jak fotografować akwa