Welonki w akwarium i inne ryby które można jeść. -
Culfon - 07.03.2010
Witam! mam cztery pytania
1.Mam akwarium 20l sa w nim dwa welonki i jedno takie ze ma oczy dziwne czy moga tam zyc nie bendzie im zle?
2.Jak wyglondaja u nich gody?
3.Moj kot zjadl jednego welonka czy jest on trujacy nic sie nie stanie? czy jakby czlowiek zjadl to by umarl czy cos?
4.Jakie ryby akwariowe mozna zjesc;D to z ciekawosci bo mnie zaciekawilo jak kto zezarl welonka;p
RE: Welonki w akwarium i inne ryby -
mikem - 07.03.2010
Oto prawdziwy akwarysta...
pozdrawiam i SMACZNEGO
akinom.93 - 07.03.2010
hahahhaaa
W końcu to kot, a to ryba, mnie to nie dziwi, nie masz pokrywy w akwarium.
Oddaj rybki, bo będzie im źle.
Kiedyś czytałam, ze na świecie są tacy, co hodują rybki, a potem na patelnię

Ale tutaj nie będę wyrażała swojego zdania, bo chyba takie słownictwo tu nie jest dozwolone.
Welony to ryby tarliskowe, ale na pewno nie w takim zbiorniku, i nie przy takich warunkach, bo w końcu muszą jakieś być.
Culfon - 07.03.2010
Bo chcialem jesc dac zostawilem otwarta i do kibla poszedlem;d zalatwic sie
Yacek - 07.03.2010
1. W tych 20 litrach to nawet jakby nie miał nic z oczami to dobrze z nim nie będzie
3. Jakby człowiek zjadł kota czy rybę?
4. Sam zapewne kiedyś jadłeś, lecz nie zdawałeś sobie z tego sprawy. Sumy rekinie to właśnie popularne pangi, tyle że w Wietnamie szprycuje się je hormonami żeby przybrały odpowiednie rozmiary. No i Mruki ponoć cieszą się wielką popularnością wśród smakoszy. Sam mam jednego, ale za bardzo go lubię żeby sprawdzić jego walory smakowe.
Wybacz dociekliwość, ale czy to kot był tak szybki czy też Tobie tak długo w toalecie zeszło?
akinom.93 - 07.03.2010
To aż tak otwierasz pokrywe całą żeby rybą jeść dać?
RE: Welonki w akwarium i inne ryby które można jeść. -
Olek - 07.03.2010
Dla welonki akwarium powinno być jak największe. 2 osobniki powinny mieć standardowe 112l, tylko w większych litrażach nie będziesz miał problemów z utrzymaniem równowagi biologicznej. Twoje 20litrów nie nadaje się na prawdziwą hodowlę żadnych rybek akwariowych.
Temat o rozmnażaniu welonek znajdziesz w dziale "rozmnażanie".
To tyle ze sztywnego gadania.
Temat przenoszę do hyde parku abyście mogli swobodnie rozmawiać o drugiej części tematu.
akinom.93 - 07.03.2010
Powiem, że nieźle mnie ubawił ten tekst o drugiej części tematu, świetna riposta Olek. <hahaha>
bubu111 - 16.03.2010
Fajnego masz kota... nawet w 20 l mu trudno było złapać chyba, że tam cały wszedł...
akinom.93 - 16.03.2010
Mój kot kiedyś wyciągnął z klatki chomika i tam sam wszedł i spał.

Więc się nie dziwie, one interesują się wszystkim co się rusza lub co można pociągnąć i pogryźć.