Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
pokarm---> pielegnice( slepe chyba! :() - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Karmienie ryb (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Temat: pokarm---> pielegnice( slepe chyba! :() (/showthread.php?tid=1546)

pokarm---> pielegnice( slepe chyba! :() - sephia12 - 09.01.2006

Kupilam dzisiaj takie biale robaczki miom pielegnicom... chcem dodoac ze sa sjuz spore a teraz sa w okresie dojzewania! ( pawiookie i zebry) dzis po raz 1 kupilam im zywe zarelko ale nawet ich nie tknely bo ich nie zauwazyly!! caly czas pokazywalam im te "niteczki" ale on podplywaly i odplywaly ( pewnie nie wiedzialy ze to sie je bo te male "gowienka" wogole sie nie ruszaly) no a ja je caly czas karmmie granulkami dla pielegnic, chudym miesem no i czasami platkami dla welonkow( wybarwiajacymi --> zostaly mi po welonach :lol: ) no a chcialabym urozmaicic ichh pokarmy !! one nie sa wybredne... tylko nie zauwazaja malych robaczkow..mam w akwa jeszcze zaloge sprzatajaca zczyli wielkiego zbrojnika laparciego i 2 kiryski ( niedlugo zamierzam kupic ampularie 8) ) poradzcie mi co moge im dac do jedzenia :?

pokarm---> pielegnice( slepe chyba! :() - Toplesik - 09.01.2006

U mnie tez rybki nie chciały jesc białych robaczkow.
Kupilem im takie czerwone.
Kiryski i welonki wcinały! (nie wiem czy pielegnicom posmakuje)
pozdro Smile

wiem o jakie ci chodzi.. mowisz ze kiryski je lubia.. hm moze je powinnam kupic wiecie jakos tak wszytscy chwala sobie te biale , a moze macie jakies alternatywy mrozonych pokarmow ... albo zelowych takich jak delfica z tetry ... slyszalam ze ryby wcinaja ale nie orientuje sie zabrardzo a nie chcem kolejny raz wywalac pokarmu do kosza Sad a wcale tani nie jest z tego co slyszalam ... ale tak jakos przekonuja mnie te "mrozonki" kto nimi karmi swoje rybki??

pokarm---> pielegnice( slepe chyba! :() - Toplesik - 09.01.2006

Ja karmie mrozona ochotka tez lubia jesc.
Karmilem kiedys mrozonym wodzniem, ale trzy rybki mi od niego zdechly.

uuu.. ochotka juz mi do gustu przypadla!! a co myslicie o gupikach??? wiele osob sprzedaje takie rybki ( ze wzgleow iz ich mioty zazwyczaj sa kolosalne a potomstwo wydaja czesto) do przeznaczenia na pokram dla wiekszych ryb... czy moglabym zaserwowac im takie danie?? czy raczej nie ... ( mam mozliwosc brania za darmo tych rybek jak iz moj wujek choduje te rybki i bardzo czesto oddaje je komus teraz ma znowu mlode i sie zastanawiam) acha a czy do przezanczenia na pokarm moga sluzyc tylko mlode czy tez dorsole gupiki ??

pokarm---> pielegnice( slepe chyba! :() - BenY - 10.01.2006

Hodowcy gupikow moga sie teraz oburzyć...ale jak na pokarm to raczej małe (jezeli wogole) bo pielegnica zjadajaca duzego gupika to juz hardcore :!:

pokarm---> pielegnice( slepe chyba! :() - gosia - 10.01.2006

oczywiescie ze mozesz dac male gupiki :!: ja swoim daje male molinezje.Mam ich sporo w jednym akwarium a wszystkich nie dalabym rady ,,utrzymac'' ( mam 4 samiczki zczego kazda rodzi ok 14 mlodych ) jak bym miala je wszystkie zostawic to o mamusiu :shock: ....moje skalary i papuzie bardzo lubia ten pokarm i sama wiesz ze jest zdrowy bo z twojego akwa Wink ja zawsze je odlawiam do przezroczystej szklanki i potem wkladam ta szklanke do akwa z pielegnicami jak widza ze wkladam szklanke odrazu leca i widzac male rybki dostaja smaka ( nie robie tego dlatego ze jestem terrorystka ale dzeki temu zwracam uwage ryb na pokarm ) kiedy juz wszystkie widza o co chodzi wlewam male rybki do akwa...wiem ze to moze brzmi okropnie...ale tak jest w naturze cos musi zgninac aby cos moglo zyc Wink
taka rada najlepiej odrazu wylawiaj male gupiki bo jesli nie daj boze jais ci sie skryje i podrosnie moze sie okazac ze bedzie za duzy juz na pyszczek twoich pielegnic...a wtedy nie ma sensu go do nich wpuszczac i meczyc biedaka
pozdro

pokarm---> pielegnice( slepe chyba! :() - Przemka - 21.01.2006

Też kupuje mrożone ochotki moje ryb lubią ją tak że jedną kostkę zjedzą w 5min