Zakupy na allegro -
coldaqua - 18.11.2009
Witajcie!
Co myślicie o kupnie roślin na allegro? Czy to oby, dobry pomysł ? Czy roślinki podczas "wycieczki" nie opadną ?
Pozdrawiam!
RE: Zakupy na allegro -
bercia289 - 18.11.2009
Wiesz co to zależy od tego jak są zabezpieczone i czy sprzedawca Cię nie wyroluje.
Ja osobiście na allegro kupuje od znajomych
ethnix - 18.11.2009
Najważniejsze żebyś wybierał pewnego sprzedawcę, który wysyła multum roślin i we jak je pakować, aby dotarły do odbiorcy w jak najlepszym stanie.
coldaqua - 18.11.2009
No to może mi kogoś nieoficjalnie polecisz

?
Makaweli - 18.11.2009
Jeżeli będą dobrze zapakowane to nie powinny. O szczegóły zapytaj sprzedawcy , normalnie rośliny są wyjmowane z akwarium w dniu wysyłki, sprawdź komentarze i napisz do ludzi którzy kupowali te rośliny czy są zadowoleni i w jakim stanie otrzymali towar , listę osób masz na dole każdej aukcji.
Jak masz w pobliżu zoologa sprawdź ceny , być może nie będą dużo droższe niż na allegro, gdzie zawsze trzeba doliczyć koszty przesyłki . Jak już się zdecydujesz zainwestuj w priorytet, zawsze to skróci czas wysyłki i w 48 godzin będziesz miał rośliny na miejscu, staraj się zamówić na początku tygodnia aby uniknąć weekendów .
Pytanie czy w ogóle się opłaca , najlepiej szukać sklepów na allegro w pobliżu miejsca zamieszkania,
nie dość że kupisz ciut taniej to możesz osobiście je odebrać .
kacper1993 - 18.11.2009
nie reklamuja tu nikogog polecam ci tego sprzedawce kasaandra tu masz link do jednej z jej aukcji
http://allegro.pl/item808457253_zestaw_roslin_42_gatunki_kasandra_elk.html kupowalem te roslinki ze znajomymi i dotarly do nas szybko, byly bardzo dobrze zapakowane i co najważniejsze wyglądały celująco.
Zwirek - 19.11.2009
Właśnie dzisiaj przyszły moje pierwsze roślinki kupowane przez Allegro. Wyglądają super (wg mnie nawet lepiej niż te ze sklepu

), były dobrze zapakowane. Jestem w pełni zadowolony, bo oszczędziłem pieniądze na roślinkach ze sklepu akwarystycznego. Jeśli znajdziesz dobrego sprzedawcę z wieloma pozytywami za podobne aukcje, to kupuj. Naprawdę warto
ethnix - 20.11.2009
Dobrze że wybrałeś ten sklep jest bardzo dobry i profesjonalny. Miałem okazję być tam osobiście,
ptaku2020 - 20.11.2009
Na start zbiornika,kiedy zaczynałem zabawę z akwarystyką kupiłem zestaw szybko rosnących roślin do akwarium (z allegro oczywiście).Wszystko posadziłem itd.Jednak po tygodniu zauważyłem ślimaka ... potem drugiego,trzeciego.W ten oto sposób nabawiłem się plagi.Użytkownik nie wspomniał nic o tym,że mogą się pojawić ślimaki.Od tamtej pory kupuję tylko przez ogłoszenia na forach akwarystycznych
lukaso2504 - 20.11.2009
ptaku2020 napisał(a):Na start zbiornika,kiedy zaczynałem zabawę z akwarystyką kupiłem zestaw szybko rosnących roślin do akwarium (z allegro oczywiście).Wszystko posadziłem itd.Jednak po tygodniu zauważyłem ślimaka ... potem drugiego,trzeciego.W ten oto sposób nabawiłem się plagi.Użytkownik nie wspomniał nic o tym,że mogą się pojawić ślimaki.Od tamtej pory kupuję tylko przez ogłoszenia na forach akwarystycznych 
Bo te cholery zawsze się przedostaną.. Pewnie nie wysłał Ci ślimaka, ale same jaja mogły zostać na roślinach...