Pyszczaki - kilka pytan -
lewy2 - 03.11.2009
Witam
Akwarystyką zajmuję się od niedawna, mam akwarium 250l. i wczoraj wpuscilem do niego pyszczaki i mam kilka pytan:
1.Te 2 pyszczaki non stop się ganiają, samiec robi sobie gniazdo i wykopuje zwir. POza tym jest troche agresywny w stosunku do reszty . Co to oznacza i dlaczego on tak gania za ta samica?
to jest samica(podobno) ;-)
a to samiec(tez podobno)
2. Te 2 pyszczaki jakos dziwnie wygladaja, wogole nie sa wybarwione. dlaczego? i czy to wogole sa pyszczaki?
Za wszystkie odpowiedzi z gory dzieki
Pozdrawiam
RE: Pyszczaki - kilka pytan -
ethnix - 03.11.2009
- posiadasz agresywne ryby. Nie kupuje się ich "bez tołku". To nie są neonki czy kiryski. Obsada musi być dobrana właściwie zarówno pod względem innych gatunków umieszczonych w tym samym zbiorniku, wielkości zbiornika jak i prawidłowych układów poszczególnych gatunków
- już tutaj na zdjęciu widać, że masz źle dobrane układy ryb. Podaj dokładnie całą obsadę?
- druga sprawa, że masz z pewnością źle urządzony zbiornik (chociaż widać tutaj tylko część). Daj fotki całego akwarium.
- przy okazji możesz podać pozostałe parametry zbiornika, filtrację i parametry wody.
ethnix - 06.11.2009
Temat chyba do kosza, kolega raczej wystraszył się pytań i uciekł.
emileczek7 - 28.11.2009
kolego w akwa z pyszczakami nie czyma sie roślin tylko kamienie (piaskowce , wapienie itp) a tak wo gul to te ryby czyma się w haremach 1samiec i 3 samice a ty widzę ze maningoki czymasz z demonsi przemyśl obsadę i wymień rybki
ethnix - 28.11.2009
emileczek7 napisał(a):kolego w akwa z pyszczakami nie czyma sie roślin tylko kamienie (piaskowce , wapienie itp) a tak wo gul to te ryby czyma się w haremach 1samiec i 3 samice a ty widzę ze maningoki czymasz z demonsi przemyśl obsadę i wymień rybki 
- w Malawi można trzymać niektóre gatunki roślin, kwestia pomysłu i aranżacji
- popracuj nad swoim językiem polskim, chyba nigdy nie słyszałem takie słowa jak "CZYMA", "CZYMASZ". Co ono oznacza?