Panda garra (Garra flavatra) szukam informacji na temat te ryby. -
Tintino - 28.06.2009
Kupiłem wczoraj rybkę o nazwie Garra flavatra.Ma ktoś na jej temat jakieś informacje?
RE: Garra flavatra -
Seoo - 28.06.2009
Nie kupuje się ryb których się nie zna!
Potrzebuje przynajmniej 90l.
Temperatura-25-27°C
pH-6.2-7.2
dorasta do max 8 cm
Tintino - 28.06.2009
Seoo napisał(a):Nie kupuje się ryb których się nie zna!
Masz rację.
Interesuje mnie jeszcze czy może niepokoić inne rybki?
Już wpuściłem ,na razie zachowuje się doskonale.Obawiam się tylko czy z wiekiem nie zacznie zachowywać się jak zbrojnik syjamski.
Olek - 29.06.2009
Rybka z biotopu Azji.Po naszemu nazywana jest czasem nepalką.
Dość łagodna stadna rybka.Zachowaniem przypominająca denne rybki z tego właśnie biotopu(grubowargi dwubarwne,zielone,bocje).Jedynie odradzałbym trzymanie z nimi innych dennych rybek(kirysków innych sumowatych).Agresja jest zauważalna tylko wtedy gdy obierają rewiry.Rybki lubią świeżą natlenioną wodę z dość dużym ruchem.Jest rybką stadną minimum 4 osobniki pokazują swe naturalne zachowanie.Akwarium stanowczo nie mniejsze niż 100litrów jak dla takiej gromadki.
Tintino - 29.06.2009
Dzięki.
Chciałem 1 Garre i 4 Otoski ,ale jeśli mam wybierać to wolę 4 Garry.Jak na razie zachowuje się bardzo fajnie,jest ruchliwa i towarzyska.
Mam nadzieję ,że nie będzie wchodzić w konflikt z krewetkami filtrującymi ,chociaż na razie się nie zanosi.
Seoo - 29.06.2009
A jakie masz akwarium?
Tintino - 29.06.2009
112l w przyszłości zamierzam kupić 250 lub 300l.
viktim - 29.06.2009
jak znasz angielski, to tutaj jest mnostwo info na jej temat, a jak nie, to napisz do mnie na pw - postaram sie znalezc troszke czasu na przetlumaczenie
http://www.seriouslyfish.com/profile.php?genus=Garra&species=flavatra&id=963
RE: Panda garra (Garra flavatra) szukam informacji na temat te ryby. -
Tintino - 29.06.2009
Niestety nie znam angielskiego ,ale mam translator może da radę ,jeśli nie to pozwolę sobie skorzystać z Twojej pomocy.Dzięki.
Jak myślicie ,mogę trzymać 4 Garray z 5 otoskami i 2 kosiarkami i 2 krewetkami?Mam na myśli obsadę denną.Na razie mam 1 Garrę 2 kosiarki i 2 krewetki filtrujące ,panuje spokój czasem tylko Garra przepędza kosiarki ,ale delikatnie

.
Posty zostały połączone. Używaj opcji edycji - Jokeru
Great Workspace Management And Moving Solutions Tips -
FrankJScott - 12.08.2025
why not just
google it