Mata czy podstawka? -
Jerry - 23.05.2009
Co Waszym zdaniem jest lepsze pod akwarium?
Mata polietylenowa czy podstawka (chodzi o taką dopasowaną do akwa jakie są dostępne na Allegro).
RE: Mata czy podstawka? -
Miloszc1 - 23.05.2009
Ja mam pod moje akwarium tą mate polietylenowa ona jest moim zdaniem bardzo dobra
Jerry - 24.05.2009
Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii?
Niedługo kupuję i nadal nie wiem co dać pod akwa
prof.Animal - 24.05.2009
Moim zdaniem jest to obojętne, lepiej ze względów estetycznych wygląda podstawka.
Olek - 24.05.2009
Warto płacić za matę czy podstawkę?
Ja używam pod 112 styropian 25mm
Ta podstawka to tylko plastik tyle że zasłania warstwę podłoża.-Jakbym miał kupić to na pewno nie podstawkę.Kieruj się bezpieczeństwem a nie estetyką.
pr0akwa - 24.05.2009
Ja proponuję matę. Pod podstawką może się zbierać woda (jak np. po ściance trochę spłynie).
A poza tym te podstawki które są na allegro są lekko podejrzane, mój kolega kiedyś miał i woda gniła w podstawce i na dodatek jeszcze mu pękła (podstawka). Zrób jak uważasz, ale mata jest moim zdaniem lepsza i bardziej pewna od podstawki.
Elizabeth - 24.05.2009
Ja tak samo mam styropian i uważam że te maty to zbędny wydatek ;P
Jerry - 24.05.2009
OK dziękuję za opinie

Zatem zdecyduję się na matę. Kupuję cały zestaw, więc koszt maty to dodatkowe 5 zł (chyba warto). Za podstawkę byłaby dopłata 10-15 zł.
Temat do zamknięcia, chyba że jeszcze ktoś chciałby się wypowiedzieć.
rajdowiec44 - 30.05.2009
Hej.Ja mialem podstawke i spod akwa mi pekl,tylko kanty akwa opieraja sie na podstawce a reszta w tym srodek jest w powietrzu przynajmniej u mnie tak bylo i pewnego poranka.bum...teraz akwa lezy na macie i calkowicie przylega do powierzchni.Mozliwe ,ze mialem za duzo zwiru i kamieni, ale caly urok w wystroju.....pozdrawiam
rahvin - 21.12.2009
Mam problem z matą pod akwarium. Z racji wagi zbiornika (200 L) nie jestem w stanie ustawić maty idealnie pod zbiornikiem. Czy taka sytuacja może doprowadzić do pękniecia zbiornika. Czy może lepiej zrezygnować z maty?
Dodam, iż w chwili obecnej zbiornik jest przechylony do przodu o jakieś 2 milimetry.