RE: camiec czy samica -
puka - 10.12.2009
moim zdaniem to samiec
bercia289 - 10.12.2009
Tak to samczyk
stas - 10.12.2009
100% samiec
[split] CO TO JEST ZA RYBA?? -
mietsiu - 25.12.2009
Witam. I znowu mam prośbę. Czy mógłby ktoś na podstawie tych zdjęć zidentyfikować czy posiadane przeze mnie ramirezki to parka, czy dwa samce czy samice. W sklepie prosiłem o parkę, ale nie jestem pewien, bo to moje pierwsze ramirezy. Rybki pływają raczej razem, ale chciałbym mieć pewność. Zdaję sobie sprawę, że zdjęcia nei najlepsze, ale aparat nie najwyższych lotów, a rybki bardzo ruchliwe. Postaram się ew. później zamieścić lepsze zdjęcia.
Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ, podczepiając się pod jakiś temat rób to z głową.
Jak dla mnie dwa samce.
Kejdi
RE: CO TO JEST ZA RYBA?? -
justfilied233 - 25.12.2009
najprawdopodobniej parka ale lepiej jak byś dał zdjęcia osobno jednego i osobno drugiego i lepszej jakości
RE: CO TO JEST ZA RYBA?? -
HELL BOY - 25.12.2009
na 80% parka
Ramirezki - czy to na pewno parka ? -
andy77 - 10.01.2010
Sprzedano mi dwie ramirezki - podobno parkę.
Proszę o weryfikację:
RE: Ramirezki - czy to na pewno parka ? -
peter10 - 10.01.2010
Chodzi ci o to czy to samiec i samica czy o to czy się w parkę dobrały?? bo trochę nie rozumiem
andy77 - 10.01.2010
peter10 napisał(a):Chodzi ci o to czy to samiec i samica czy o to czy się w parkę dobrały?? bo trochę nie rozumiem
No daj spokój - przecież to czy sie dobrały i pływają razem to widać

Chodzi o płeć. Nie wiem czy to jest możliwe do stwierdzenia.
tomasino74 - 10.01.2010
Akurat wczoraj byłem bliski zakupu pary tych rybek jednak w ostatnim momencie odpuściłem. Po powrocie do domu troszkę poszperałem w necie i moim zdaniem na 1 fotce jest samiczka, na 2 ciężko stwierdzić, a na trzeciej skłaniałbym się ku temu że ta niewybarwiona jeszcze rybka to samiec (wyraźnie dłuższy drugi promień płetwy grzebietowej). Ciekawe co powiedzą specjaliści.