RE: [200l] OSTATNIE w życiu:) nowe foty 8str. -
5pirit - 07.02.2011
Baniaczek ładny!
Powiedz mi co podajesz, że limnofilia tak ładnie szybko rośnie? Bo u mnie stoi w miejscu co mnie bardzo drażni ....
aleksandra84 - 15.02.2011
No właśnie limnofilli już nie mam

A jak miałam to rosła jak głupia po kilka cm na dobę... Podaję potas z soli ( jak widzę że na lotosie się dziurki robią

i raz w tygodniu "super" mieszankę z allegro. Na razie glony tylko na szybach więc co 4 dni ścieram no i jakieś małe nitki na żabienicy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Dwie nowe fotki

Obsada się zmieniła, nowy dom znalazła moja dorosła parka skalarów - zostały maluchy. Dokupiłam 4 kosiarki gdyż wyszedł mi glon nitkowe, rybcie dały z nim rade w 4 dni

Nie przywiązuje się zbytnio do nich bo nie przepadam za smokami w akwa więc jak zauważę, że przybierają na wadze to dostana eksmisję

Zastanawiam się również nad wymianą neonków na inną mniejszą ławicę... Od kiedy nie ma Dorosłych skalarów neonki pływają gdzie popadnie i wygląda to nieciekawie....
Na zdjęciach widać również jakąś czerwoną roślinkę, nie wiem jak się nazywa chyba jakaś limnofilia

Ogólnie jest ona tylko na "przetrzymanie" jutro wylatuje do innego zbiorniczka z którego relacja niebawem
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Malutki - 15.02.2011
Bardzo ładne zmiany, fajny gąszcz, podoba mi się taki busz

.
Jakie masz tam oświetlenie?
aleksandra84 - 16.02.2011
3x30w narva - jako że to najtańsze świetlówki akwarystyczne nie spodziewałam się cudów ale...... jestem z nich bardzo zadowolona

Super kolorki, roślinki rosną jak dzikie....
Kondziu360 - 16.02.2011
O święta Petronelo! Dawno nie zaglądałem a tu takie cuda!
Dużo gatunków roślin ale wszystko z ładem i składem skomponowane... Urzekł mnie też Bojownik

Świetny zbiornik.
5pirit - 16.02.2011
Piknie piknie!
Mam do Ciebie pytanko. Widzę że masz identycznego bojownika jak ja, a dokładnie samca, i samiczki widzę, że też sobie pływają. Ile masz samic i jak się zachowują w obecności samca?
No co do bojka, to niebawem przeniesie się do m1

Póki co ma 3 dziewczyny ( były 4 ale jedna popełniła samobójstwo wpływając na tydzień do filtra zew...) No i tylko jedna mu się podoba

Taka jasna

Resztą interesuje się bardzo krótko o ile w ogóle. A ze swoją panną przynajmniej raz na tydzień ma gody zupełnie bezbolesne... A samiczki... pływają, puszą się czasami, ale mam czasem wrażenie że to inne gatunki, nie zwracają na siebie uwagi
apri cort - 16.02.2011
Fajnie fajnie, ale nie podoba mi się czerwony pędzel po lewej. Mam jakąś awersję do czerwonych roślin, wyglądają na zdjęciach jak plastik...
Pędzel dziś wylatuje, kupiłam go wczoraj do inego akwa i trzeba było go gdzieś zwodować. Mi też się nie podoba, ale do nowego m1 bojka będzie w sam raz
loku83 - 16.02.2011
Bradzo fajnie to wygląda... zastanawiam się tylko czy da radę pociągnąć taki stan roślin i to w takiej liczebności bez naworzenia i porządnego oświetlenia typowo akwarystycznymi swietlowkami....