Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: O forum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Archiwum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Temat: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. (/showthread.php?tid=13988)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - kolcubuch - 09.01.2010

Mierzyłem niedawno to było GH 5, KH 4, PH~7,5 Teraz pracuję nad zmniejszeniem PH bo GH jest wystarczająco małe.
Dobrała się druga para chyba i jak ta duża niebieska paleta czyli zapewne samiec gryzie się z drugim samcem to aż słychać chrupanie.

EDIT:
Złapałem je na gorącym uczynku Big Grin
[attachment=8602][attachment=8603][attachment=8604][attachment=8605][attachment=8606]

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - szopen84 - 09.01.2010

Paletki masz super, ale te ph to faktycznie przydało by się obniżyć.
Nie rozważałeś czasem takiej opcji żeby zostawić w akwa jedną parę paletek i spróbować odchować młode? Oczywiście jak obniżysz ph wody.
Pozdrawiam i powodzenia życzę.

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - HELL BOY - 10.01.2010

na samą prawą stronę dałbym dużą żabienicę i akwa by było ok;]

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - dree1992 - 12.01.2010

kolcubuch napisał(a):Mierzyłem niedawno to było GH 5, KH 4, PH~7,5 Teraz pracuję nad zmniejszeniem PH bo GH jest wystarczająco małe.
Dobrała się druga para chyba i jak ta duża niebieska paleta czyli zapewne samiec gryzie się z drugim samcem to aż słychać chrupanie.

EDIT:
Złapałem je na gorącym uczynku Big Grin

Czy przy takim PH nie masz problemow z paletkami? Stres itd? Miales problem z jakimis chorobami etc? Zastanawiam sie nad zakupem paletek ale troche obawiam sie ich sklonnosci do roznych chorob.

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - kolcubuch - 12.01.2010

Nic się z nimi nie działo. Jednej tylko raz coś wyskoczyło na boku, wyglądało jak pryszcz ale się zagoiło w 2 dni. Smile

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - kolcubuch - 18.01.2010

Mała aktualizacja:
[attachment=8807][attachment=8808]
Niewiele się zmieniło, tylko woda jest czystsza Smile

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - Seoo - 20.01.2010

Fajne akwarium.Może jakiś trawnik z blyksy po lewej lub prawej stronie?
A co do paletek to masz najprawdopodobniej:
1xpigeon blood
2xmarlboro red
1xbrilliant turkus
1x wydaje mi się że to red turkus(na 50%)

Nie jestem wszystkich pewien na 100% ale na jakieś 80%.

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - Brzeku - 21.01.2010

No,NO Gratuluję Parki oj mają one popęd mają Big Grin
Akwarium Super się prezentuje tylko ta woda nie daje ci widzę spokoju, ale jest lepiej Big Grin
Myślałeś o przeniesieniu do jakiegoś pojemniczka zapłodnionej ikry paletek i odchowaniu czegoś ?? Czy one koniecznie muszą być karmione na początku przez rodziców wydzieliną?
Super by było, gdyby ci się udało coś odchować,czego ci oczywiście życzę.
Pozdrawiam Tongue

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - kolcubuch - 21.01.2010

Brzeku napisał(a):Akwarium Super się prezentuje tylko ta woda nie daje ci widzę spokoju, ale jest lepiej Big Grin
Już jest normalna Smile
Brzeku napisał(a):Czy one koniecznie muszą być karmione na początku przez rodziców wydzieliną?

Muszą Sad

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - Seoo - 23.01.2010

Masz system RO?
Jaką masz temperaturę?
ph jest za wysokie.
Mierzyłeś NO2 i NO3?