RE: 375l - absolutny brak pomysłu -
Kejdi - 17.03.2009
Czuję, że jednak zdecydujesz się na Altolamprologus calvus
prof.Animal - 17.03.2009
ja bym zrobił akwa z Tropheusami Ikola
Mao106 - 17.03.2009
Może coś w tym stylu , same trawniki i dywany

Dodatkowo jakieś stadko razborek klinowych

.
Jokeru - 17.03.2009
Nie chcę się władować na razie w holendra. Na razie roślinnym "poligonem doświadczalnym" jest akwarium 112l i niech chwilowo tak zostanie.
Pomału skłaniam się do 375l ze skalarami. Do tego może coś na dno i koniec.. Ew jakaś drobnica... Oryginalne to nie jest ale lepsze to niż puste akwarium z haremem gupików.
prof.Animal - księżniczki, muszlowce, szczelinowce już mam.
Jedyne co mnie kusi to albo tropheusy albo w 200l calvusy..
W akcie desperacji jestem gotów nawet wpuścić tam bojownika hehe
unlocer - 18.03.2009
Może Hemichromis elongatus lub Hemichromis bimaculatusu.Moje marzenie.
prof.Animal - 18.03.2009
Jokeru napisał(a):Nie chcę się władować na razie w holendra. Na razie roślinnym "poligonem doświadczalnym" jest akwarium 112l i niech chwilowo tak zostanie.
Pomału skłaniam się do 375l ze skalarami. Do tego może coś na dno i koniec.. Ew jakaś drobnica... Oryginalne to nie jest ale lepsze to niż puste akwarium z haremem gupików.
prof.Animal - księżniczki, muszlowce, szczelinowce już mam.
Jedyne co mnie kusi to albo tropheusy albo w 200l calvusy..
W akcie desperacji jestem gotów nawet wpuścić tam bojownika hehe
Szkoda że robisz rutynę

bo jeżeli miał Byś coś innego jestem pewien że były by jakieś fotki i kolejne ARCYdzieło do oglądanie

Kejdi - 18.03.2009
prof.Animal napisał(a):Szkoda że robisz rutynę
bo jeżeli miał Byś coś innego jestem pewien że były by jakieś fotki i kolejne ARCYdzieło do oglądanie

Myślę, że aby było co oglądać wcale nie trzeba się silić na mega niespotykane i oryginalne gatunki. Poza rybami warto skupić się na innych elementach akwarium.
Jokeru doskonale zdaje sobie z tego sprawę
prof.Animal - 18.03.2009
fakt, ale nie powiesz mi że ryby których wcześniej ktoś nie widział i będą one pięknie wkomponowane to osoba które je zobaczy takie OO oczy zrobi i powie WOW! A co to!? I myślę że jest to miłe dla właściciela, a co to wiedzy Jokeru to tego zaprzeczyć nie mogę^^
Jokeru - 18.03.2009
Decyzja jeszcze nie została podjęta. Od niedzieli likwiduję częśc zbiornikó i dalej jestem w polu.
Żeby nie było.. Mam 2 akwaria do zagospodarowania. 375l i 200l. Gdzieś bym te nieszczęsne skalary wrzucił...
BlackHawk88 - 18.03.2009
A masz Muszlowce Regena? Możę Brzeszczotki Czarne?