Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: O forum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Archiwum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Temat: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. (/showthread.php?tid=13988)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - HELL BOY - 31.12.2009

no chyba, że co nieco odchować, albo wolisz popatrzeć na konkretne rybki a nie na 30 szt neonków i nie wiesz który to który ;D

kolcubuch napisał(a):
HELL BOY napisał(a):z tym ze dodaj wiecej roslinek Wink
Nie Wink

heh;D skoro ma być mrocznie to ok Wink czasami też mnie wkurzają roślinki, ta marnieje, ta wypadnie, ale w 63l to wręcz trzeba mieć rośliny Wink

Jak już tak gawędzimy powiesz mi jak dodać zdjecia na forum, bo chcialem dodac swoje marne;D 63l do galerii? a sam dodasz zdjecia swoich zbrojników? Wink

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - kolcubuch - 01.01.2010

HELL BOY napisał(a):albo wolisz popatrzeć na konkretne rybki a nie na 30 szt neonków i nie wiesz który to który ;D

Dokładnie Smile

Co do zdjęć to gdy piszesz odpowiedź pod miejscem do pisania masz załączniki i dodajesz je Tongue Poszukaj tematów na forum o tym bo nie wytłumacze ci dokładnie.

Przepraszam za offtop.

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - HELL BOY - 01.01.2010

Aha to taki typ prefereujesz, a te ramirezki uchowają się przy paletkach?
to wtedy jakby było
5 paletek
1+1 zbrojnik
2+2 ramireza czy 1+1?

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - kolcubuch - 03.01.2010

Teraz tak popatrzyłem i jednak ramirezki nie będą miały dobrze zwłaszcza że chyba te niebieskie paletki się dobrał w parę... Jeśli się okaże że się dobrały to tą pomarańczową będę musiał oddać bo 2 pary ją zatłuką po prostu.
Może tych neonków nie będę ładował 20 tylko np. 8 i będzie kameralnie Smile Ale nie chce z kolei śmietnika robić...

EDIT:
Stwierdziłem że na razie nic nie kupuje a w lewym rogu korzeni nie będzie tylko zrobię gąszcz nurzańca.
A tak się palety odwdzięczyły za klarowną wodę Smile :
[attachment=8507][attachment=8508][attachment=8509]

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - justfilied233 - 03.01.2010

spoko ładnie pięknie tyle raz ikra aż dziwne Smile ale:
te paletki w tym akwa nie osiągną prawidłowych rozmiarów i jak dla mnie jest to zbyt mały zbiornik na te piękne i ogromne ryby i to jeszcze w tej ilości

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - kolcubuch - 03.01.2010

Co do litrażu to wiem że nie jest wielki ale możliwe że uda się za jakiś czas postawić 375l.

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - HELL BOY - 03.01.2010

justfilied233 napisał(a):spoko ładnie pięknie tyle raz ikra aż dziwne Smile ale:
te paletki w tym akwa nie osiągną prawidłowych rozmiarów i jak dla mnie jest to zbyt mały zbiornik na te piękne i ogromne ryby i to jeszcze w tej ilości

że piękne ryby zgodzę się
ale, że nie osiągną rozmiarów w tych ilościach 240l? moim zdaniem mogą tam być, a potwierdzeniem jest ich częste składania ikry Wink

Mała aktualizacja Wink
[attachment=8518][attachment=8519][attachment=8520][attachment=8521]
Woda jak widać troszkę mętna jeszcze ale z dnia na dzień jest lepiej.

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - malutka243 - 05.01.2010

Świetny zbiornik, zawsze imponowały mi akwaria z plackami Wink
Ja bym tu widziała jeszcze jakąś żabienicę z okrągłymi liśćmi, np. ocelot.

RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. - dree1992 - 05.01.2010

Jestem ciekaw jakie masz parametry wody GH KH i PH, mógłbym prosić o ich podanie?

Pozdrawiam