Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[112l] krewetkowe Iwagumi (aktualizacja 13.01.'12,S010P91) - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [112l] krewetkowe Iwagumi (aktualizacja 13.01.'12,S010P91) (/showthread.php?tid=14907)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 20.11.'10,S05P45) - apri cort - 29.11.2010

No powiedziałabym, że krewetek jest z 50, a nie 500 Wink Strzępek gałęzatki się przyda...? Wink to fajnie Wink
Nie wierzę, jeszcze w sypialni nie macie akwa?? Przecież to takie nastrojowe światełko na wieczór!

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 20.11.'10,S05P45) - Shadov - 09.01.2011

AKTUALIZACJA

[attachment=13865]

Trochę zielsko się rozrosło, to wrzucę stan aktualny.
Meszek ładnie zarasta siatkę, na środku już nawet jej nie widać, muszę chyba trochę poprzekładać go na boki, ale w sumie mi się za bardzo nie chce Wink więc prawdopodobnie poczekam aż się sam rozrośnie Tongue.
Wyeksponowałem trochę kokos z flame moss, który fajnie zaczyna iść ku górze.
W lewym rogu fajnie rozrasta się glosia, co mnie nawet dziwi przy oświetleniu jakie jest, no ale fajnie że rośnie i nawet nie ciągnie za bardzo ku górze.
Out poszły też nadprogramowe mchy które były tu tymczasowo.
No i z tyłu te roślinki...co to jest to nie wiem, albo rotala grun, a może ludwiga drobnolistna, w każdym razie fajnie rośnie aż za fajnie, bo jak miałem to w 25l to miało to listki o długości 1cm i rosło może z 2cm/miesiąc, a teraz ma listki z 3cm i rośnie z 4cm/tydzień Tongue Aż mi trochę zepsuły idee, możliwe że cofnę trochę grzałkę i przesadzę je przed nią.
No i nie wiem czy ograniczać glosię w tym obrębie róg-lignit-kokos-korzeń, czy pozwolić jej się rozpełznąć na całe akwarium. Trochę ciemnego podłoża chyba chcę zostawić.

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 09.01.'11,S06P52) - mikczuk95 - 09.01.2011

No i gitSmile Gdzie powędrowała większość kreweci? Sprzedane?

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 09.01.'11,S06P52) - Shadov - 10.01.2011

(09.01.2011, 18:52)mikczuk95 napisał(a):  No i gitSmile Gdzie powędrowała większość kreweci? Sprzedane?

Większość i to słuszna jest pewnie dalej w akwarium. Sprzedałem może koło setki. Sęk w tym, że jest już dość dużo mchu na tle + trochę wolnej przestrzeni za siatką więc tam się ich dużo ukrywa. Jak wczoraj wrzuciłem do przodu trochę jedzonka, to po 10minutach może naliczyłem ponad 200, a i tak pewnie dużo we mchu zostało.

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 09.01.'11,S06P52) - Yacek - 10.01.2011

Gdy wszystko zarośnie to, przynajmniej wg mnie będzie to jeden z najładniejszych zbiorników na forum. Sam rozpocząłem taki mały projekt z siatkami niedawno i za jakiś czas, jak dorwę aparat przyzwoity to podzielę się wynikami Smile

Kokos z flame mossem wygląda świetnie. Ile gałązetek musiałeś kupić żeby hektar łąki z niej ułożyć?

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 09.01.'11,S06P52) - Shadov - 10.01.2011

(10.01.2011, 17:24)Yacek napisał(a):  Gdy wszystko zarośnie to, przynajmniej wg mnie będzie to jeden z najładniejszych zbiorników na forum. Sam rozpocząłem taki mały projekt z siatkami niedawno i za jakiś czas, jak dorwę aparat przyzwoity to podzielę się wynikami Smile
Kokos z flame mossem wygląda świetnie. Ile gałązetek musiałeś kupić żeby hektar łąki z niej ułożyć?

A dziękuję dziękuję Smile Siatki są fajne, jeszcze w boczne można by było się pobawić, ale ja tego nie robię ze względu na to, że boki mam odkryte, więc bym stracił punkty obserwacyjne Smile
Flame mossa fajnie ciągnie ku górze, a że jest on dość sztywny to ciekawie to wygląda. Zastanawiam się jeszcze nad lekkim obsadzeniem tego korzenia po prawej (w miejscu gdzie na razie od biedy są powpychane małe kawałki gałęzatki) jakimś ciekawym mchem, może weeping albo fissidens fontanus.
Co do gałęzatki to ciężko powiedzieć, bo to taka zbieranina ze starych akwariów może tak z 3 kulki o średnicy 6-8cm (dwie z nich były już wcześniej przez pół roku na trawniku w starym krewetkarium 25l) + taką jedną kule mi się udało dostać o średnicy chyba prawie z 15cm raptem za 15złBig Grin, no i jakiś tam skrawek dostałem kiedyś od apri może z 40cm^2. No uzbierało się Smile
Jeszcze czasem mi ten trawnik ucieka, szczególnie jak ślimoool wejdzie pod spód Wink, czekam aż się połączą poszczególne kawałki, żeby wyglądało jak jedno i będzie ładnie.

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 09.01.'11,S06P52) - apri cort - 10.01.2011

Jakby zaczęła gałęzatka bąbelkować, to by od razu wypłynęła Wink
To flame na środku? Jest przefajny! Czekam z niecierpliwością na zarośnięcie siatek, bo strasznie zgrzytają...

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 28.02.'11,S06P58) - Shadov - 28.02.2011

AKTUALIZACJA:
[attachment=14573]

Siata zarośnięta...noooo może prawie zarośnięta Wink Cóż- musiałem trochę pomóc przeszczepiając trochę ze środka. Na środku gdzie jest najlepsze światło mchu narosło już tak na grubość 7-8 cm, tak więc trochę przesadziłem na boki dziś. W sumie dopiero na fotce zauważyłem dość mocno rzuca się w oczy odbicie w szybie siatki za grzałką, gdzie jest najmniej światła i mech prawie wcale nie urósł, następnym razem muszę tam trochę go przenieść. Ogólnie chyba powoli będę przycinał te mchy, bo się za gęsto zrobiło, tak samo ten lignit pod korzeniem już za bardzo puszcza mech na wszystkie strony. Minus tych mchów jest niestety taki, że krewety lubią w nich siedzieć, więc wygląda, że jest trochę pustawo Wink, no ale za to na jedzenie wychodzą z kryjówek Smile Trawniczek z glosi pełznie mi ku środkowi, ale chyba go przykrócę, bo chce mieć w centrum ciemniejsze miejsce.
Nogi korzonka po prawej coś porosło (coś jak krasnorosty ale nie do końca), ale nie przejmuję się za bardzo, bo nie postępuje to to, a wiadomo równowaga musi być i zawsze trochę glonków niech sobie będzie, jak się nie robi z nich plaga.
No i tyle....a czekam jeszcze aż mi ta roślinka z tyłu bardziej na grzałkę się rzuci Smile

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 28.02.'11,S06P58) - mcda-p - 28.02.2011

Łałć, prześlicznościowaty ten baniaczek Wink Tak zarosło, że aż się ciemno zrobiło Wink

RE: [112l] krewetkowo (aktualizacja 28.02.'11,S06P58) - 5pirit - 28.02.2011

Ło kurcze! Coś robił, że w przeciągu półtorej miesiąca tak mech porósł?