RE: akwarium z polskimi rybami -
kurka - 27.01.2015
top2107, polecam akwaforum.pl
Piczu14 - 27.01.2015
żeby nie robić reklamy:
google -----> 450 kawałek wieprza.
Tole - 27.01.2015
(27.01.2015, 18:16)Rosalie napisał(a): Tak dla ścisłości,nie ma w naturze czegoś takiego jak ryba akwariowa.Żaden gatunek który zaistniał na świecie nie był przeznaczony do tego.
Wiem chodzi o ryby typowo udomowione do akwariów i te nie i tylko tyle żadne zwierze nie było zwierzęciem hodowlany tylko zostało przez człowieka do tego dostosowane
(27.01.2015, 18:21)Piczu14 napisał(a): żeby nie robić reklamy:
google -----> 450 kawałek wieprza.
I pisałem że niskie temperatury to mit i to potwierdza tą tezę i 450L jak dla mnie to ledwo na takie rybki ale przy 1000L można by ładnie hodować polskie rybki
Piczu14 - 27.01.2015
Nie mit - kiedy na dworze jest chłodniej - 18-20st, w czasie upałów 26. Okresowo jest 26 ale nie ciągle.
No przy 1000l to jest już gdzie szaleć
Tole - 27.01.2015
Ta marzenie kilkutysięczny baniak ale byłoby zabawy
Dobra sorry rzeczywiście się nie wykazałem a testów robić nie będe więc zakończmy na tym że polskie ryby mają temperaturę optymalną ok 20 stopni
tokatoka - 27.01.2015
(27.01.2015, 18:03)kurka napisał(a): Hehehe nawet nie wiesz jaki żałosny jesteś ale dalej rób z siebie pajaca i utwierdzaj mnie w przekonaniu, że masz te 12 lat, świetnie sie bawie 
Oczywiście, że nie znalazłeś tych tematów, przecież dzieci nie potrafią migiem wyszukać konkretnych informacji ale nie martw sie, z wiekiem to ogarniesz 
Nie będe ci ich wskazywać z wielu powodów, m.in. dlatego, że nie jestem twoją nauczycielką w szkole podstawowej - musisz sie uczyć i popełniac błędy, wtedy wyrośniesz na porządnego ludzia 
W tej chwili nie jestem bardziej żałosny od Ciebie gówniaro. Najlepiej coś palnąć a jak sie pyta o konkretne źródło owej informacji to zapada cisza. Zresztą poziomu Twojej wiedzy można się było tego spodziewać po wcześniejszych postach.
kurka - 28.01.2015
Hehehe 'gówniaro' dobre, dobre, a więc na 100% masz 12 lat

Z każdym postem coraz bardziej sie pogrążasz, ale dobrze na każdym forum musi być jeden klaunek zeby było wesoło

Tak jak mówiłam sam znajdź sobie źródła, napisałam, na jakim forum (m.in.) można na je znaleźć. 12-letnie dziecko powinno sobie dać rade więc szukaj, trzymam za ciebie kciuki.
tokatoka - 28.01.2015
(28.01.2015, 13:37)kurka napisał(a): Hehehe 'gówniaro' dobre, dobre, a więc na 100% masz 12 lat 
Na 100% to Ty jesteś głupia jak cep skoro na podstawie tekstu "gówniaro" określiłaś, że mam 12 lat. Skoro tyyyyle osób hoduje okonie z mieczykami to wskaż źródło zamiast się bawić w zagadki. Ale nie podajesz bo żaden kretyn poza Tobą jeszcze na taki pomysł nie wpadł.
Zresztą po raz kolejny sobie zaprzeczasz:
(27.01.2015, 18:03)kurka napisał(a): Nie będe ci ich wskazywać z wielu powodów, m.in. dlatego, że nie jestem twoją nauczycielką w szkole podstawowej - musisz sie uczyć i popełniac błędy, wtedy wyrośniesz na porządnego ludzia 
(28.01.2015, 13:37)kurka napisał(a): Tak jak mówiłam sam znajdź sobie źródła, napisałam, na jakim forum (m.in.) można na je znaleźć.
Ciekawe gdzie to napisałaś...
A może to znowu Twoja siostrzenica odzyskała swoje konto i teraz się gubicie w wypowiedziach?

EDIT: Oj przepraszam faktycznie było wspomniane akwaforum. Znajdź mi jeszcze teraz temat mówiący o hodowli mieczyków razem z okoniami.
jpaul - 28.01.2015
Niepotrzebne są te personalne wycieczki szczególnie z Twojej strony Kurka.
Mnie również ciekawi czemu właśnie mieczyki, a nie jakieś inne ryby. No i gdzie coś takiego widziałaś?
Kaef - 28.01.2015
(27.01.2015, 19:19)Tole napisał(a): Ta marzenie kilkutysięczny baniak ale byłoby zabawy
Dobra sorry rzeczywiście się nie wykazałem a testów robić nie będe więc zakończmy na tym że polskie ryby mają temperaturę optymalną ok 20 stopni
18*C to max i to przy bardzo dużej filtracji i napowietrzaniu.
No jak to czemu? Mieczyk dzięki swojemu ubarwieniu, rozmiarach i żywotności stanowi świetny pokarm dla okoni... Tylko tej nauki nie potrafię ogarnąć, czego one mają uczyć okonie?