RE: [200l] OSTATNIE w życiu:) aktualizacja str.3 -
aleksandra84 - 24.01.2011
Docelowa obsada:
Para skalarów
5 otosków
6 kirysków pstrych
harem bojka 1+3
2 ramirezki 1+1
neonki ????
---------
W najbliższym czasie odejdą młode skalarki 6 sztuk i 2 ramirezki.
Neonki musza byc bo juz je mam

Odziedziczone ale nie wiem ile ich władować, najchetniej dała bym wszystkie jakie są ale nie wiem czy nie przedobrzę!
apri cort - 24.01.2011
Spokojnie 20-25szt.
RE: [200l] OSTATNIE w życiu:) aktual. str. 5 po 3 tygodniach -
aleksandra84 - 24.01.2011
Mała aktualizacja po 3 tygodniach od założenia baniaczka. Niebawem czas na przycinkę ale póki co przedobrzyłam i to ostro przerybiłam towarzystwo

Przez swoją pazerność wrzuciłam do baniaka .... 40 neonków..... Fajnie wyglądają w ławicy

Podjęłam decyzje, do nowego domu udają się 4 ramirezki i 6 skalarków
Fotki robione telefonem, więc jakość średnia zapewne

Czekam na burę za pazerność

Lipa96 - 26.01.2011
Ja tam bym zostawił te neonki. Źle im nie będzie a po co oddawać. Z tego co wiem to nie które są już chyba dość stare więc z czasem liczba sie sama zredukuje. No i akwarium bardzo ładne ;]
aleksandra84 - 26.01.2011
heheh mam jeszcze 20 w innym zbiorniku, jak bym zrezygnowała ze skalarów w ogóle.... kto wie
RE: [200l] OSTATNIE w życiu:) aktualka 3 tygodnie str.5 -
krzysztof1966 - 26.01.2011
to pożegnaj skalarki

,będzie duuuuużo więcej miejsca pozdrawiam
mcda-p - 26.01.2011
W moim odczuciu neony są takie kolorowe, że aż drażnią ;no ja to dostaję oczopląsu. Ale nie przejmuj się mną, ja już taka jestem, że nie przepadam za neonami. Dla mnie ładniejsze są ławice np. bystrzyka czarnego czy razbor.
Możliwe, że chaos tworzą nie tylko te rybki, ale rośliny które nie zasłaniają w całości tła. Te prześwity, wszystkie drobne listki sprawiają takie wrażenie, nie wiem jakby to ująć...braku spójności (jak porządnie zarośnie to prześwity znikną ale napewno nie za kabombą). Nie namawiam Cię też do żadnego wyrzucania roślin, ale gdyby nie było tych czerwonolistnych byłoby łagodniej dla oka. Ryby same w sobie zwłaszcza w takiej ilości dają bardzo kolorowy obraz.
Mi powoli też się opatrzyły czerwone, np. lotosy... czekają na zły nastrój i out

Gdybym wybierała też pewnie bym wzięła inną ławicę, ale darowanym neonkom w zęby nie zaglądam

Pozatym w roślinkach mam chaos... Ale jak tak patrzę to nawet fajnie te łobuzy wygladają, szczególnie jak je skalar w ławice zbija
greg3or - 26.01.2011
No pazerność pazernością ale taką ławicę to już naprawdę widać a jak zostaną tam bez skalarów to będzie w sam raz. Coraz ładniej się robi a po przycince jak wszystko odbije to już będzie mały busz
Tylko obawiam się, że bez skalarów będą pływać gdzie bądź a nie w ławicy... Chyba musi zostać jakiś straszak

Pozbedę sie ramirezek bo one i tak się gubią w tym zbiorniczku ( szczególnie że są mniejsze od niektórych neonków

) młode skalary tez mam nadzieje w przyszłm tyg. się wyprowadzą zostało by:
Skalary para
harem bojka 1+3
neonki 41

plus ekipa sprzątajaca:
5 otosków
5 kirysków pstrych
1 zbrojnik niebieski ( zawsze o nim zapominam, ma pewnie ze 3cm

)