RE: Karmienie krewetek -
bomboszek - 22.07.2009
Jak jest czysta bo zależy jak się rozkłada banan i jaką się ma też filtracje to głównie. Woda też bierze w tym udział. Lepiej go wyviągnąć żeby nie mieć syfu. U mnie też leżał dłużej. Ale u każdego inaczej jak napisałem.
sosna - 24.08.2009
Specjalnymi pokarmami dla krewetek , pokarmami dla ryb dennych ,spiruliną moje Yellowki chetnie jedza tez marchew .
Natka13 - 14.11.2009
Podstawowym pokarmem kreweci są glony.Wieć jeśli zabraknie ich w akwa jest na to sposób.
Bierzesz mały baniaczek i kładziesz go na parapecie.Po jakimś czasie masz tam masę glonów.Zdrapujesz je żyletką i hop z nimi do krewetkarium.
Albo do małego baniaczka też na parapecie wrzuć jakąś roslinkę np.mech jawajski.Po jakimś czasie roślinka obrośnie glonami i ów roślinkę wrzucasz do baniaczka a krewecie będą mialy zajęcie i porcję glonów
Pokarm dla krewetek -
Bartonik - 29.11.2009
Chciał bym założyć krewetkarium, ale teraz pytanie do was czym je karmić chce mieć 6 krewetek red chery czytałem na tym forum że można karmić liśćmi dębu i owocami czy to im wystarczy bo u mnie w mieście nie ma dostepu do karmy dla krewetek słabo zaopatrzony sklep

z góry dzięki
Tematy zostały połączone - zapraszam do czytania. - Olek.
Maciej_krakow - 30.11.2009
zawsze mozesz na allegro sobie kupic co tylko chcesz i ile chcesz - także specjalistyczne jedzenie dla kreweci
chodowca rybkow - 08.12.2009
Co jaki czas trzeba zmieniać listki dębowe? Czy one naprawdę to jedzą? Listki gniją? Będę wdzięczna za odpowiedz.
Aha mam red cherry.
Kaef - 08.12.2009
Liście dębu nie gniją. Krewetki chętnie je zjadają, a jeżeli nie chcą to liście same się rozpadną.
chodowca rybkow - 09.12.2009
Dzisiaj zauważyłam, ze krewety jedzą te listki.

Czy karmić je jeszcze czymś, a jak tak to czym? Mam karmę dla ryb. Jeszcze jedno pytanko: Lepszy vipagran, czy płatki wybarwiające? Bo moje krewetki wola vipagran, a ja płatki - lepiej wybarwiają.
bomboszek - 09.12.2009
Lepiej nie karm płatakami dla ryb, kup im tabletki ze spiruliną,gotowana marchewka, gotowany brokuł, szpinak, pażona pokrzywa, groszek, kukurydza
Maciej_krakow - 09.12.2009
kukurydza - odrazu oderwać ziarenko i do akwa?